Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nástupca Nadala? Melbourne je pre Alcaraza zakliate: Neviem, čo povedať. Neviem, čo sa stalo

Najväčším prekvapením štvrťfinálových súbojov na Australian Open bolo bezpochyby vypadnutie bývalej svetovej jednotky a dvojnásobného grandslamového víťaza Carlosa Alcaraza.

24.01.2024 20:30
Carlos Alcaraz Foto:
Carlos Alcaraz dosiahol najhorší grandslamový výsledok od Wimbledonu 2022.
debata (5)

Aktuálna svetová dvojka bola proti Nemcovi Alexandrovi Zverevovi favoritom a konečne chcel výraznejšie preraziť aj na prvom grandslame roka. No víťaz Wimbledonu 2023 a US Open 2022 sa ani na tretí pokus nedostal na Australian Open do semifinále a prehral 1:6, 3:6, 7:6 (2), 4:6.

Proti Zverevovi odohral pravdepodobne najhorší zápas vo svojej krátkej kariéry v Melbourne. Podľa portálu Punto de Break na tlačovej konferencii nepodal žiadne vysvetlenie, ktoré by objasnilo, prečo mala jeho hra najmä v prvých dvoch setoch tak nízku úroveň.

Alexander Zverev Čítajte viac Tenistom sa nikdy nestaneš, tvrdili mu lekári. Zverev teraz v Austrálii vyradil favorizovaného Alcaraza

„Neviem, čo mám povedať. Neviem, čo sa stalo. Musím si pozrieť, čo sa stalo, a porozprávať sa so svojím tímom, pretože je krátko po zápase a neviem, aké závery mám vyvodiť,“ povedal Alcaraz.

Je presvedčený o tom, že po zistení príčin slabej hry sa veci zmenia. V budúcnosti to určite zlepším, pretože ak chcem vyhrať viac grandlsamov, takéto veci musím zlepšiť."

Španiel uznal, že sa na kurte necítil práve najlepšie a urobil viac chýb, ako sa očakávalo. „Zo začiatku som nemal dobrý pocit. Musíme na tom pracovať, aby sa to stávalo čo najmenej alebo vôbec. Viem, že je to niečo, čo zmením,“ dodal 20-ročný Španiel, ktorý je považovaný za nástupcu Rafaela Nadala.

Ruská tenisová kráska Anna Kurnikovová Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Svojho času na kurte hviezdna hráčka, ktorú...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Australian Open #Melbourne #Alexander Zverev #Carlos Alcaraz