Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Známy americký komentátor podozrieva Djokoviča z klamstva. Tvrdí, že jeho reči o zranení už nikto v brandži neberie vážne

Obhajca titulu na Australian Open Novak Djokovič sa na minulotýždňovom United Cupe posťažoval na zranenie zápästia počas jeho krátkeho vystúpenia na podujatí zmiešaných tímov.

13.01.2024 17:26
4 Djoko Foto:
Šampión Novak Djokovič.
debata (28)

Djokoviča viditeľne už počas jeho trojsetového zápasu s Čechom Jiřím Lehečkom limitovalo zápästie. Zranenie svetovej jednotky sa zdanlivo zhoršilo počas štvrťfinálového duelu jeho krajiny proti Austrálii.

Tridsaťšesťročný hráč si vzal počas stretnutia zdravotný oddychový čas a následne utrpel porážku s Alexom de Minaurom. Po prehre na tlačovej konferencii uviedol, že má dostatok času na to, aby sa dostal do dobrej formy na Australian Open.

„Myslím si, že budem v poriadku, ak mám byť úprimný,“ povedal 10-násobný šampión z Australian Open.

„Zápästie malo dosť veľký vplyv, najmä na forhend a podanie. Mám veľa času, myslím, že dosť času na to, aby som sa z toho dostal,“ vyhlásil.

Novak Djokovič Čítajte viac Hrdina alebo démon. Náš vzťah k Djokovičovi svedčí aj o dnešnom svete, vraví známy americký kňaz

Djokovičovo zranenie zápästia sa však stretlo s počudovaním zo strany Craiga Shapira, prominentného tenisového komentátora. Tento Američan nedávno pozval novinára Giriho Nathana do ‚The Craig Shapiro Tennis Podcast‘, aby prediskutoval, či Djokovičovo zranenie obmedzí jeho kampaň v Austrálii.

Shapiro odmietol uveriť, že 24-násobný víťaz grandslamov má prolbémy. Známy komentátor sa pritom odvolal na melbournskú jazdu Novaka Djokoviča z minulého roka; Srb mal vtedy natiahnuté podkolenné šľachy, ale počas turnaja stratil len jeden set.

„Ľudia si mysleli, že Novak bol vlani zranený. Zdalo sa, že má svoje problémy, ale nikto už neberie jeho zranenia vážne po tom, čo urobil s tou stehennou šľachou,“ povedal Shapiro.

Nathan podporil tvrdenia Shapira a pripomenul, ako Djokovič vyhral v roku 2021 Australian Open napriek tomu, že mal údajne 25 mm brušnú trhlinu v svalstve.

Dovolenka Novaka Djokoviča s rodinou Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Pozrite si, ako dovolenkuje najlepší tenista na...

Novinár tiež povedal, že si počká, kým sa začne melbournská kampaň 37-ročného tenistu, a potom povie, čo si myslí o jeho zranení.

„Áno, videli sme ho vyhrať na Australian Open s natrhnutím brušným svalom, keď sa proti Fritzovi vrátil do zápasu z nepriaznivého stavu“ povedal Nathan.

„Bol zápas, v ktorom údajne utrpel zranenie, ale potom jednoducho bojoval a vyhral celý turnaj. Kým neuvidím, že to skutočne ohrozuje jeho výkon v zápase na tri víťazné sety, naozaj neviem, čomu mám veriť.“ doplnil.

Djokovič však už medzitým vyhlásil, že jeho problémy pominuli a do Melbourne pricestoval zdravý.

„Už je to v poriadku. Zápästie je v dobrom stave, mal som od zápasu proti de Minaurovi dostatok času na zotavenie. Trénoval som bez bolesti, všetko vyzerá v poriadku. Som fit a pripravený,“ vyhlásil Djokovič v sobotu, deň pred štartom úvodného grandslamového podujatia roka.

Rafael Nadal Čítajte viac Prvý ťažko odohrá tri zápasy bez toho, aby to jeho telo vydržalo, druhý kríva a polovica tretieho je z kovu. No pozrite sa na Djokoviča

Srb má z Australian Open rekordných desať titulov, v Melbourne Parku ťahá 28-zápasovú víťaznú sériu. V roku 2022 tam nedostal možnosť štartovať, ako nezaočkovaného proti koronavírusu ho deportovali z krajiny.

V prvom kole Australian Open nastúpi v nedeľu proti chorvátskemu kvalifikantovi Dinovi Prižmičovi. „Dúfam, že sezónu začnem tak, ako som odštartoval väčšinu mojich sezón – víťazstvom tu v Austrálii, v Melbourne. Je to nepochybne moje obľúbené miesto,“ zdôraznil Djokovič.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Australian Open #Ben Shapirom