Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovičovo správanie znechutilo austrálsku tenisovú ikonu. Myslí si, že nastal čas na zmenu pravidiel

Bývalý austrálsky tenista John Alexander tvrdí, že pravidlá pri pauzách na ošetrovanie hráčov by sa mali zmeniť. Nepáčilo sa mu, ako s nimi naložil Novak Djokovič na United Cupe.

04.01.2024 09:13
833996165 Foto:
Novak Djokovič už viackrát čelil podozreniu, že zneužíva ošetrovanie.
debata (54)

Srb si počas zápasu s českým hráčom Jiřím Ledečkom, ktorý Djokovič vyhral po trojsetovej bitke, doprial ošetrenie zápästia po druhom sete.

Podľa bývalej svetovej osmičky ide iba o trik, ako rozhodiť súpera a jeho koncentráciu. „Ak to hráči tak okato zneužívajú na taktické účely, mali by sme sa lepšie pozrieť na pravidlá,“ uviedol Alexander v podcaste pre ABC.

Djokovičovo údajné zneužívanie ošetrovania počas jeho kariéry znevažuje jeho úspechy, myslí si Alexander.

"Ak je na jeho kariére niečo negatívne, tak je to nielen podľa mňa zneužívanie ošetrovacej pauzy na taktické účely.

Novak Djokovič Čítajte viac Senzácia u protinožcov: Neporaziteľnosť Djokoviča v Austrálii sa po šiestich rokoch skončila

Po prehratom druhom sete si vyžiadal pauzu a nechal si masírovať zápästie asi päť minút, čím pretrhal súperovo sústredenie na zápas. Potom sa vrátil na kurt, vyhral ďalších päť gemov a celý rozhodujúci set v pomere 6:1.

Musím sa priznať, že po tomto už dávam za pravdu mnohým mojim priateľom, ktorí tvrdia, že ak nevidia krv, tak neveria, že ide o zranenie," vysvetlil v podcaste.

Podľa Alexandera môže aura zranenia pomôcť Djokovičovi aj na blížiacom sa Australian Open, kde sa Srb pokúsi vyhrať už svoj 25. grandslamo­vý titul.

„Do turnaja vstúpi, podobne ako minulý rok, ako hráč, ktorý nie je úplne doliečený. Možno práve to potrebuje, aby si nepripúšťal tlak a podal maximálny výkon,“ špekuloval Austrálčan.

Najbohatší tenisti a tenistky na svete Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Rebríček najbohatších tenistov na svete je...
54 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #zranenie #ošetrovanie #Novak Djokovič #Jiří Lehečka #John Alexander