Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal je späť, a v plnej forme: Djokovič nemusel v kariére robiť to, čo ja s Federerom

Španielsky tenista Rafael Nadal, ktorý sa v utorok po roku vrátil na tenisové kurty, sa v rozhovore pre El Pais vyjadril k rivalite, ktorú mal počas dlhých rokov s Rogerom Federerom a Novakom Djokovičom.

03.01.2024 07:47
14. Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal.
debata (5)

Španielsky fenomén a 22-násobný grandslamový víťaz pri tej príležitosti povedal, že zápasy proti Federerovi v ňom vzbudzovali omnoho viac emócií, ako tomu bolo v súbojoch proti Djokovičovi.

Pozornosť v jeho rozhovore vzbudila najmä časť týkajúca sa rozdielov medzi ním, Federerom a Djokovičom a ich úspešných tenisových kariér.

„Všetci sme sa dokázali vynájsť, preto tu bola taká intenzívna rivalita. S Federerom sme sa vždy na kurte navzájom dokázali prekvapiť,“ vyjadril sa Nadal a následne sa zameral na Djokoviča.

Rafael Nadal Čítajte viac Veľký Nadal je späť. A neprišiel sa len lúčiť

„Djokovič prekvapoval tiež, vyvíjal svoju hru, ale nepotreboval ju rozvíjať tak, ako my dvaja. Neutrpel toľko zranení. Jediné, čo ho prinútilo zlepšiť hru, boli súperi, nie fyzické problémy. To je ten rozdiel,“ skonštatoval Španiel.

Nadal sa po takmer ročnej prestávke vrátil do tenisového kolotoča víťazstvom v 1. kole dvojhry na turnaji v Brisbane nad Dominicom Thiemom. Djokoviča v stredu čaká súboj štvrťfinále United Cupu proti Alexovi de Minaurovi z Austrálie.

Najbohatší tenisti a tenistky na svete Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Rebríček najbohatších tenistov na svete je...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roger Federer #Novak Djokovič