Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Medvedev si zaistil postup medzi najlepšiu štvorku turnaja majstrov, Zvereva čaká ťažký súboj o prežitie

Ruský tenista Daniil Medvedev si zaistil postup do semifinále na turnaji majstrov v Turíne.

15.11.2023 23:20
822303091 Foto:
Ruský tenista Daniil Medvedev.
debata (3)

Vo svojom druhom vystúpení na podujatí zvíťazil v červenej skupine nad Alexandrom Zverevom 7:6 (7), 6:4. Nemca čaká v piatok priamy súboj o postup medzi najlepšiu štvorku so Španielom Carlosom Alcarazom.

Zverev nezačal súboj ideálne, hneď v prvom geme stratil podanie. Dokázal však prelomiť súpera na 3:3 a prvý set sa rozhodoval v tajbrejku. V ňom viedol nemecký tenista už 4:1, no Medvedev sa nevzdal, odvrátil dva setbaly a premenil hneď svoj prvý na 9:7.

822081195 Čítajte viac Djokovičova impozantná séria sa skončila. Taliansky talent Sinner predviedol pred domácim publikom životný výkon

Aj druhý set priniesol vyrovnaný súboj. Obaja hráči výborne podávali a až v deviatej hre sa dostal k prvému brejkbalu v sete Zverev. Nevyužil ho, Medvedev v ďalšom geme hneď svoj prvý áno a premenil tak aj svoj úvodný mečbal.

V úvodnom stredajšom stretnutí Španiel Carlos Alcaraz zdolal Rusa Andreja Rubľova 7:5, 6:2. Duel bol súbojom hráčov, ktorí vo svojom úvodnom vystúpení na podujatí neuspeli.

Andrej Rublev Čítajte viac Choď do pekla! Ruská hviezda sa hádala s fanúšikom a takmer plakala. Čo ju rozčertilo?

Prvý set priniesol vyrovnaný priebeh. Ako jediný prelomil súperovo podanie Alcaraz až v jedenástom geme a set získal vo svoj prospech. Druhý set už Španiel ovládol, keď Rus neudržal podanie už v prvej hre a potom aj v siedmej.

"Daniil má za sebou výbornú sezónu. Ak ho chcem zdolať, musím odohrať perfektný zápas. Hrá sa tu tenis na najvyššej úrovni.

djokovič Čítajte viac Rozhnevaný Djokovič. Srb rozlámal dve rakety, no zvládol drámu a rok ukončí ako kráľ

Som rád, že sa mi podarilo otrepať sa z prehry a podať opäť dobrý výkon," povedal po triumfe nad Rubľovom priamo na kurte Alcaraz.

turnaj majstrov – červená skupina:
Daniil Medvedev (Rus.-3) – Alexander Zverev (Nem.-7) 7:6 (7), 6:4, Carlos Alcaraz (Šp.-2) – Andrej Rubľov (Rus.-5) 7:5, 6:2

tabuľka:
1. Daniil Medvedev 2 2 0 4:0 2
2. Carlos Alcaraz 2 1 1 3:2 1
3. Alexander Zverev 2 1 1 2:3 1
4. Andrej Rubľov 2 0 2 0:4 0

Dcéra Jána Lašáka Lilien Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Bývalá opora slovenskej reprezentácie a majster...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #ATP Masters 1000 #Alexander Zverev #Daniil Medvedev