Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Správanie nehodné šampióna. Otec amerického supertalentu kritizuje Djokoviča: Vysmieval si sa môjmu synovi!

Svet verzus Európa, súboj o to, kto je lepší v tenise. V kanadskom Vancouveri dnes štartuje 6. ročník prestížneho Laver Cupu.

22.09.2023 15:54
Djokovič tenis Foto:
Novak Djokovič na US Open 2023.
debata (28)

V úvodných edíciách štartovali na podujatí najväčšie hviezdy vrátane Rogera Federera, Rafaela Nadala či Novaka Djokoviča.

Hoci turnaj mierne stratil na prestíži, aj tento rok uvidia fanúšikovia na kurte v Rogers Aréne viacerí zaujímavé mená.

V európskom tíme, ktorý z pozície nehrajúceho kapitána povedie legendárny Björn Borg, sa predstavia Rus Andrej Rubľov, Nór Casper Ruud, Poliak Hubert Hurkacz, Španiel Alejandro Davidovich Fokina a francúzska dvojica Arthur Fils, Gael Monfils.

Tím Svet budú reprezentovať Taylor Fritz, Frances Tiafoe, Tommy Paul, Ben Shelton (všetci USA), Argentínčan Francisco Cerundolo a miláčik domáceho publika Felix Auger-Aliassime. Nehrajúcim kapitánom „domáceho“ výberu je ďalšia legenda, ikonický John McEnroe.

Prvý súboj (dnes od 22.00 SELČ) vo dvojhre obstarajú Fils so Sheltonom. Druhý menovaný chce v Kanade nadviazať na svoje úspešne ťaženie na US Open.

Martin Kližan Čítajte viac Kližan: Potrebujem adrenalín, stres, ventilovať petržalskú agresivitu. Zažil som pár životných prehier, no som odhodlaný, predbehnem aj TGV

Dvadsaťročný supertalent sa prebojoval až do semifinále, kde skončil na rakete neskoršieho víťaza celého podujatia Djokoviča.

Shelton zaujal v New Yorku nielen svojimi výkonmi, ale aj oslavným gestom, ktoré predviedol po víťazných zápasoch.

Mimikou ruky imitoval zvonenie imaginárneho telefónu, ktorý zdvihol a potom slúchadlo rezolútne „zavesil“. Nie všetkým sa jeho gesto páčilo, niektorí fanúšikovia ho označili za znak disrešpektu voči súperom.

Ben Shelton a jeho delové podanie na US Open 2023. Foto: TASR/AP, Eduardo Munoz Alvarez
Shelton Ben Shelton a jeho delové podanie na US Open 2023.

„Nepáči sa mi, že ľudia na sociálnych sieťach mi hovoria, ako mám oslavovať a ako nie. Ak vyhráte zápas, máte právo oslavovať ako chcete,“ vyjadril sa ešte počas US Open.

Ešte viac rozruchu spôsobil moment, keď jeho mimiku napodobnil Djokovič. Srb zdolal mladého Američana v semifinále a po poslednej loptičke „skopíroval“ gesto súpera.

„Djokovič sa chce zapáčiť všetkým, chce, aby ho všetci zbožňovali… Bena chcel strápniť, vysmieval sa mu. Nebolo to len o tom, že chcel napodobniť jeho gesto. A to nie je dobré, špeciálne, ak takáto reakcia príde od veľkého šampióna,“ hneval sa Sheltonov otec Bryan, bývalý tenista a terajší kouč svojho syna.

15 Djkokovič Čítajte viac Unavený Djokovič? Šampión okabátil fanúšikov i naivného Rusa a oslavuje ďalší titul

Reakcia Sheltona juniora bola miernejšia. „Ako dieťa som sa naučil, že imitácia je najúprimnejšia forma lichotenia. To je asi tak všetko, čo k tomu poviem,“ reagoval.

Gesto s „telefónom“ chce používať aj naďalej a verí, že dostane príležitosť predviesť ho aj na Laver Cupe. Zároveň priznal, že by ho nepotešilo, ak by gesto použil súper proti nemu.

„Určite nebudem nadšený, ak ma súper zdolá a smerom ku mne "zavesí“ slúchadlo. Chcem hrať čo najlepšie a pomôcť tímu k čo najviac bodom," dodal rodák z Atlanty.

Laver Cup 2023 potrvá tri dni, triumf z lanského ročníka v Londýne obhajuje Tím Svet, ktorý zdolal Tím Európy 13:8.

Americká tenisová kráska Ashley Harkleroadová Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Ako prvá tenistka z profi okruhu pózovala pre...
28 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Novak Djokovič #Laver cup #Ben Shelton