Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľké gesto fenomenálneho športovca. Djokovič si po historickom triumfe uctil mŕtveho kamaráta: Veľa sme sa rozprávali

Spájala ich nielen športová genialita, ale aj pevné priateľstvo. Po historickom úspechu si šampión uctil zosnulého kamaráta.

11.09.2023 09:59
Djokovič Bryant Foto:
Novak Djokovič v tričku s podobizňou zosnulého Kobeho Bryanta a jeho spomienka na mŕtveho kamaráta.
debata (3)

Keď odzneli slávnostné ceremónie po jeho ďalšom grandslamovom triumfe, Novak Djokovič si obliekol tričko s podobizňou Kobeho Bryanta a legendárnemu basketbalistovi venoval tichú spomienku.

Bryant, päťnásobný šampión NBA a dvojnásobný olympijský víťaz, patril medzi najlepších basketbalistov svojej éry. Viacerí ho považujú za jedného z najlepších hráčoch, akí kedy behali pod deravými košmi.

15 Djkokovič Čítajte viac Unavený Djokovič? Šampión okabátil fanúšikov i naivného Rusa a oslavuje ďalší titul

Fenomenálny rozohrávač či krídelník tragicky zahynul v roku 2020 po páde vrtuľníka. Okrem neho zomrela aj jeho dcéra Gianna a ďalších sedem ľudí.

Djokovič vyhral včera v New Yorku 24. grandslamový titul a pri méte „24“ mu napadol jediný človek. Dvadsaťštvorka bola jedným z čísiel, ktoré Bryant nosil na drese počas úspešnej kariéry.

„Kobe bol môj blízky priateľ. Veľa sme sa rozprávali o víťaznej mentalite. Predovšetkým vtedy, keď som sa po zraneniach vracal na kurty a snažil som sa dostať späť medzi elitu,“ prezradil Djokovič po finále.

Kamaráta si pripomenul tričkom, na ktorom sú obaja športoví velikáni vedľa seba a potom oboma rukami ukázal smerom do neba.

Utrpenie Djokoviča počas finále US Open Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič a jeho fyzické problémy v 2. sete.

„Keď som potreboval radu, vždy bol ochotný pomôcť. Čo sa stalo jemu a jeho dcére ma veľmi zasiahlo. Dres s číslom 24 nosil, keď sa stal legendou basketbalu. Pomyslel som si, že takýto spôsobom bude pekným, symbolickým gestom oceniť ho za to, čo dokázal,“ dodal Djokovič.

Srbovi, ktorý celkovou výhrou na US Open vyrovnal absolútny rekord legendárnej Austrálčanky Margaret Courtovej, gratulovala aj vdova po basketbalistovi Vanessa Bryantová. „Legenda uznáva legendu,“ napísala na sociálnej sieti.

Djokovič sa po zisku rekordného 24. grandslamu vrátil na čelo rebríčka ATP. Po minuloročnej neúčasti rozšíril svoje konto až o 2000 bodov a má tak 11 795.

Španiel Carlos Alcaraz klesol na druhú priečku, keď nedokázal obhájiť prvenstvo a prišiel o 1280 bodov. Tretí je aj naďalej Rus Daniil Medvedev.

Najvyššie zo Slovákov je Alex Molčan. Rovnako ako v predchádzajúcej edícii rebríčka má na konte 530 bodov, no posunul sa o dve priečky vyššie na 113. pozíciu.

Ohlasy médií na triumf Novaka Djokoviča na US Open Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič zdolal vo finále US Open 2023...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Kobe Bryant #US Open 2023