Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tenisový VAR v akcii, už žiadne chyby. Na US Open využijú rozhodcovia novinku

Tenisový US Open využije v tomto ročníku ako prvý z grandslamových turnajov systém Video Review (VR), ktorý pomôže rozhodcom posudzovať sporné situácie.

26.08.2023 08:01
734161883 Foto:
Hlavný dvorec Arthura Asha v areáli Flushing Meadows v New Yorku.
debata

Okrem toho, že budú mať tenisti možnosť nechať si preskúmať tesné auty, preverovať sa budú aj ďalšie verdikty. Napríklad dvojitý dopad loptičky. O chystanej novinke informovali zástupcovia US Open na webe.

Tenisti, ich tréneri a tímy dostanú na US Open pre využitie VR tri možnosti na set plus jednu dodatočnú na tie-break.

Systém bude k dispozícii na hlavných dvorcoch Arthura Asha, Louisa Armstronga, na Grandstande a kurtoch číslo 17 a 5. Využiť ho bude môcť aj turnajový rozhodca k posúdeniu prípadného nevhodného správania hráčov.

24. Novak Djokovič Čítajte viac Odmietal sa zaočkovať. Vlani na US Open Djokovič chýbal, teraz pozná súpera, ktorý ho vyzve v prvom kole

„VR rozhodca a VR operátor pošlú video na monitor empajrovému rozhodcovi aj na obrazovky na kurte, ak budú k dispozícii,“ uvádza sa v správa. Rozhodca na základe záznamu rozhodne, či pôvodný verdikt ostane v platnosti, alebo sa zmení.

Systém, ktorý už s úspechom testovalo niekoľko turnajov ATP, využíva zábery kamier na kurte z niekoľkých rôznych uhlov.

VR bol v minulých rokoch použitý napríklad na Turnaji majsteriek, Turnaji majstrov hráčov do 21 rokov Next Gen Finals či na ATP Cupe. Ženský okruh WTA o videoasistentovi podľa informácii Reuters zatiaľ neuvažuje.

Ruská tenisová kráska Anna Kurnikovová Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Svojho času na kurte hviezdna hráčka, ktorú...
debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #grandslam