Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalová revolúcia im nestačí. Arabi oficiálne vstúpili aj do vrcholového tenisu

Hlavné Mesto Saudskej Arábie Rijád bude hostiť nasledujúcich päť finálových turnajov podujatia Next Gen, na ktorom hrajú najväčšie talenty svetového tenisu, oznámila oficiálna stránka Asociácie tenistových profesionálov (ATP).

25.08.2023 09:01
679157749 Foto:
Podujatie Next Gen ATP Finals sa po piatich rokoch presunie z Talianska do Saudskej Arábie.
debata

Ako informovala ATP, tohtoročný finálový turnaj najlepších mladých tenistov sa bude konať od 28. novembra do 2. decembra v Rijáde.

Podujatie sa odohrá na tvrdom povrchu, ako je tomu na poslednom grandslame roka, na US Open a osem talentov si na odmenách rozdelí dva milióny dolárov.

Predchádzajúcich päť turnajov Next Gen ATP Finals sa konalo v talianskom Miláne. Vo vyhlásení, ktoré vydala ATP, sa dodáva, že Saudská Arábia kúpila práva na organizáciu turnaja do konca roka 2027.

24. Novak Djokovič Čítajte viac Odmietal sa zaočkovať. Vlani na US Open Djokovič chýbal, teraz pozná súpera, ktorý ho vyzve v prvom kole

Prezident ATP Andrea Gaudenzi povedal, že presun turnaja do Saudskej Arábie je významným krokom vpred. „ATP Tour je globálny produkt a prieskum nových trhov je pre rozvoj tenisu kľúčový. Príchod turnaja Next Gen Finals je šancou inšpirovať tenisových fanúšikov v regióne, ktorý má veľmi mladú populáciu a jedinečné tenisové publikum,“ povedal Gaudenzi.

Dá sa predpokladať, že je to len začiatok investícií Saudov do tenisu a niet pochýb, že budú chcieť v dohľadnej dobe organizovať aj veľký turnaj, kde by sa dočkali súboja dvoch najlepších hráčov súčasnosti, Carlosa Alcaraza a Novaka Djokoviča.

Ruská tenisová kráska Anna Kurnikovová Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Svojho času na kurte hviezdna hráčka, ktorú...
debata chyba
Viac na túto tému: #ATP #Saudská Arábia #Rijád #Next Gen ATP Finals