Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aktivisti narušili zápas vo Washingtone: Transparenty, bučanie a obrie loptičky na kurte

V osemfinálovom stretnutí tenisového turnaja ATP vo Washingtone narušili priebeh klimatickí aktivisti. Súboj medzi domácim Taylorom Fritzom a Britom Andy Murraym (6:7, 6:3, 6:4) musel byť kvôli tomu na niekoľko minút prerušený.

05.08.2023 10:31
Andy Murray Foto:
Andy Murray na kurte zahádzanom obrovskými tenisovými loptičkami.
debata

Uprostred piatkového osemfinálového zápasu turnaja Mubadala City Open klimatickí aktivisti z viacerých organizácií rozvinuli transparenty, mohutne bučali a hádzali na kurt nadrozmerné loptičky, aby prerušili súboj medzi Fritzom a Murraym a upozornili na svoju vec.

„Prestaňte financovať fosílne palivá, Citi prestaňte hneď!“ skandovali protestujúci a ich cieľ sa podarilo naplniť. Ako informoval New York Post, tenistom znemožnili pokračovať v zápase.

„Biznis, ako obvykle, je klimatická katastrofa,“ hlásal jeden z transparentov umiestnení neďaleko lavičiek oboch hráčov. Nakoniec ochranka transparenty skonfiškovala a aktivistov prinútila opustiť tribúny, čo umožnilo pokračovanie v zápase.

Jeden z demonštrantov zastupujúci organizáciu Climate Defiance poskytol po výsluchu na polícii rozhovor pre News2Share.

„Zvyšujeme svoj hlas a naše práve na základe prvého dodatku v priestore, kde sa možno pokúšali hrať tenis. Už nemáme čas ísť konvenčnými cestami, keď vidíme zďaleka najhorúcejšie leto v histórii,“ uviedol aktivista.

Britain Wimbledon Tennis Čítajte viac Neberte si moje meno do úst! Americký extenista sa obul do Swiatekovej a vyvolal rozruch

Podľa neho už nemožno v súčasnosti dôverovať politickým lídrom a spoločnostiam ako je skupiny Citi, jeden zo sponzorov turnaja, ktorá ročne investuje 300 miliárd dolárov na financovanie projektov fosílnych palív.

Turnaj vo Washingtone podporujú spoločnosti Mubadala Investment Company – ide o fond, ktorý má sídlo v Saudskej Arábii, zatiaľ čo Citi má sídlo v New Yorku.

Citi Open sa tento rok zlúčil s turnajom Mubadala Silicon Valley Classic a vytvorili tak Mubadala Citi Open, ktorý sa stal piatym najväčším profesionálnym tenisovým turnajom v USA.

Nový objav svetovej jednotky Carlosa Alcaraza Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
xxx
debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Murray #Taylor Fritz #ATP Washington