Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Molčan si v rebríčku ATP výrazne pohoršil. Po páde o 37 miest už nie je v elitnej stovke

Nové vydania tenisových rebríčkov ATP a WTA v porovnaní s predchádzajúcim týždňom nepriniesli žiadne zmeny v top 10, lídrami sú stále Poľka Iga Swiateková a Španiel Carlos Alcaraz.

24.07.2023 15:55
Alex Molčan Foto: ,
Alex Molčan.
debata

Medzi mužmi už Slovensko nemá zástupcu v elitnej stovke, keďže Alex Molčan klesol o 37 miest na 118. pozíciu.

Alcaraz má čele poradia náskok 580 bodov pred Srbom Novakom Djokovičom. Tretí je Rus Daniil Medvedev, štvrtý Nór Casper Ruud, piaty Grék Stefanos Tsitsipas, šiesty Dán Holger Rune, siedmy Rus Andrej Rubľov, ôsmy Talian Jannik Sinner, deviaty Američan Taylor Fritz a najlepšiu desiatku uzatvára jeho krajan Frances Tiafoe.

Novak Djokovič Čítajte aj Mal byť nasadenou dvojkou. Djokovič sa odhlásil z prestížneho turnaja

Alex Molčan je napriek poklesu na 118. stupienok slovenskou mužskou singlovou jednotkou. V druhej stovke sú aj ďalší traja Slováci – Lukáš Klein na 153., Jozef Kovalík na 172. a Norbert Gombos na 197. mieste.

Swiateková vedie o 470 bodov pred Bieloruskou Arinou Sobolenkovou, tretia je Kazaška Jelena Rybakinová.

Štvrtá zostala Američanka Jessica Pegulová, piata Francúzka Caroline Garciová, šiesta Tunisanka Ons Jabeurová, siedma Američanka Coco Gauffová, ôsma Češka Petra Kvitová, deviata Grékyňa Maria Sakkariová a na chvoste top 10 Češka Markéta Vondroušová.

Vera Zvonariová Čítajte aj Rusom vstup zakázaný! Tenistku nepustili na turnaj do Poľska, je nebezpečná pre štát

Zo Sloveniek je v prvej stovke Anna Karolína Schmiedlová na 81. mieste, národnou dvojkou je Viktória Hrunčáková a tej patrí 122. priečka. V druhej stovke je ešte Rebecca Šramková na 174. poste.

Na čele deblových rebríčkov sú Češka Kateřina Siniaková a Holanďan Wesley Koolhof s Britom Nealom Skupským. Slovenskou mužskou jednotkou je Igor Zelenay na 179. poste a ženskou Tereza Mihalíková na 49. priečke, v prvej stovke je aj Hrunčáková na 76. stupienku.

Najlepšie zarábajúci slovenskí tenisti v histórii Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
V najlepšej päťke sa umiestnili tri zástupkyne...
debata chyba
Viac na túto tému: #Alex Molčan #Iga Swiateková