Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: V roku 2019 rozcvičoval Federera, dnes má skalp Djokoviča. Alcaraz nepotreboval facku ako Nadal

Začína novú éru

O výsledku však rozhodlo iba pár loptičiek. Napríklad Djokovičovo premrhané vedenie 3:0 v tajbrejku a následne nepremenený setbal. Štrnásť predošlých skrátených hier Srb pohodlne vyhral, v tej najdôležitejšej zlyhal. Veru, to nikto nečakal.

„Ako ďalší trik môže teraz Alcaraz vyjednať mierovú zmluvu na Blízkom východe, ukončiť vojnu na Ukrajine a zvrátiť kolísavosť klímy,“ glosoval spomínaný moment americký novinár Matt Zemek.

Djokovič však uznal, že Alcarazov triumf je zaslúžený. Mladík z El Palmaru si predovšetkým v dôležitých chvíľach zachoval chladnú hlavu. Podával rýchlosťou viac ako 200 kilometrov za hodinu a svojim delovým forhendom by pokojne vyrúbal celý les.

Emócie na kurte a osobnosti na finále Wimbledonu Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Finále Wimbledonu Carlos Alcaraz vs. Novak...

Je to komplexný hráč, podľa Djokoviča má niečo z každého z veľkej trojky. "A je zo všetkých najlepší. Ľudia hovoria o jeho hre pozostávajúcej z určitých prvkov od Rogera, Rafu či odo mňa. Súhlasím s tým.

Aby som bol úprimný, ešte nikdy som nehral proti tenistovi ako on. Roger aj Rafa majú silné a slabé stránky. Carlos má všetko."

Spoločnosť Nike, ktorá Alcaraza sponzoruje, využila jeho triumf na zaujímavý slogan, ktorý akoby ho mal odpútať od neustáleho porovnávania s hráčmi veľkej trojky. Pár minút po zápase zverejnila odkaz s Carlosovou fotografiou a sprievodným textom: „Nepatrí do žiadnej éry. Začína svoju vlastnú.“

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #finále #wimbledon #Novak Djokovič #Carlos Alcaraz #Wimbledon 2023