Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Špionážna aféra pred vysneným finále? Alcarazov otec sliedil u Djokoviča, Srb hovoril o hostine

Wimbledon uvidí v nedeľu vysnené finále mužskej dvojhry. V súboji generácií sa stretne rekordný 23-násobný grandslamový šampión Novak Djokovič a o 16 rokov mladší Carlos Alcaraz.

16.07.2023 05:36
Carlos Alcaraz Foto: ,
Carlos Alcaraz sleduje tréning Novaka Djokoviča v Londýne začiatkom júla.
debata

Nedeľný zápas budeme sledovať od 15.00 naživo.

Srb po postupe do boja o trofej hovoril o „pravdepodobne najlepšom finále, aké vo Wimbledone mohlo byť.“

„Obaja máme formu a hráme veľmi dobre. Tento titul však chcem získať a už sa na to teším. Bude to výzva. Najväčšia, akú som teraz mohol dostať,“ vravel Djokovič na margo duelu s aktuálnou svetovou jednotkou.

789114947 Čítajte aj Vyplačte sa, Angličania! Djokovič si zgustol na neprajnom publiku. O titul si zahrá s Alcarazom

Srb tvrdí, že na jeho strane sú skúsenosti s finálovými zápasmi na grandslamoch aj vo Wimbledone (Alcaraz sa v rozhodujúcom súboji o londýnsky titul predstaví premiérovo), ale upozorňuje, že Španiel je vo výbornej forme.

„Je mladý a hladný po víťazstvách. Ale aj ja som hladný, takže si urobíme hostinu,“ glosoval s úsmevom Djokovič na adresu mladíka, ktorého naposledy zdolal v semifinále Roland Garros a vzájomnú bilanciu vyrovnal na 1:1.

Markéta Vondroušová Čítajte aj Ty chceš odo mňa odísť? Zaplať mi deväť miliónov! Česká víťazka Wimbledonu si s bývalým manažérom prešla peklom

Alcaraz v Paríži doplatil na kŕče a únavu, ktorú spomenul aj v predzápasovom vyjadrení.

„Nie je na ňu čas, rovnako ani na strach. Každý vie, že Novak je legenda, bude to extrémne ťažký súper. Hrať proti nemu bude výnimočné, na centrálnom kurte ho od roku 2013 nikto nezdolal. Bude to poriadna výzva. Ale som na ňu pripravený,“ doplnil.

V uplynulých dňoch prišli srbské médiá s obvinením, že Alcarazov otec filmoval Djokovičove tréningy.

„Och, pravdepodobne je to pravda,“ nepopieral Alcaraz ešte pred semifinále s Daniilom Medvedevom (Rusa zdolal hladko v troch setoch).

Markéta Vondroušová Čítajte aj Aplaudujúce legendy, kráľovná krásy či tetovania šampiónky. Takto zachytili finále fotoreportéri

„Môj otec je veľký tenisový fanúšik. Nesleduje len moje zápasy. Myslím si, že do klubu vyráža o jedenástej dopoludnia a odchádza odtiaľ o desiatej večer. V podstate sleduje stretnutia či tréningy všetkých,“ prezradil rodák z El Palmaru.

Alcaraz si však nemyslí, že tieto zábery by mu mohli priniesť v nedeľu zvlášť veľkú výhodu.

„Nemyslím si to. Teda, mám veľa videí Djokoviča na všemožných platformách. Myslím si, že to pre mňa nie je veľká výhoda.“

Čo ste o nej nevedeli - krásna Jelena Djokovičová Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič vyhral počas kariéry množstvo...
debata chyba
Viac na túto tému: #wimbledon #Novak Djokovič #Carlos Alcaraz