Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Magický moment mladého Španiela. Alcaraz dobehol nemožné, diváci šaleli

Španielsky tenista a svetová jednotka Carlos Alcaraz predvádza na Wimbledone neuveriteľné kúsky. Naposledy dvihol divákov zo sedadiel v All England Clube počas stretnutia 4. kola.

11.07.2023 11:01
Britain Wimbledon Tennis Foto: ,
Carlos Alcaraz po víťazstve v 4. kole Wimbledonu nad Matteom Berrettinim.
debata (3)

Jeho magický moment prišiel v úvode tretieho setu vo víťaznom stretnutí nad Talianom Matteom Berretinim, ktorého zdolal 3:6, 6:3, 6:3, 6:3.

20-ročný Španiel predviedol absolútnu svetové extratriedku. Najskôr Alcaraz zahrať krátku loptu, no Berretini ju pohodlne dobehol a predviedol krížny protiúder.

Loptičku, ktorá by bola pre väčšinu tenistov mimo dosahu, Alcaraz dobehol. Ukázal expresne rýchle nohy a zahral ju okolo siete do kurtu. Nasledovali ovácie zaplneného centrálneho kurtu na Wimbledone. Pozrite si video.

Alcaraz síce prehral proti finalistovi turnaja spred dvoch rokov prvý set, ale aj vďaka viacerých špičkovým úderom mal v ďalších troch setoch navrch.

„Matteo tu už bol vo finále, po strate setu to nebolo ľahké. Musel som však zostať sústredený,“ povedal Alcaraz v rozhovore po stretnutí.

„Mojím snom je zahrať si tu vo finále a jedného dňa sa stať wimbledonským šampiónom,“ dodal Španiel. Priblížiť sa svojmu cieľu môže po zajtrajšom štvrťfinále, v ktorom bude jeho súper dánsky tenista Holger Rune.

Maria Šarapovová na dovolenke v Taliansku Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Maria Šarapovová si v uplynulých dňoch užívala...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Matteo Berrettini #Carlos Alcaraz #Wimbledon 2023