Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo si myslíte, že robíte? Ruskú hviezdičku vytočila rozhodkyňa. Nasrdený talent jej nepodal ruku

Postupom do štvrťfinále Wimbledonu by sa stala najmladšou štvrťfinalistkou Wimbledonu od čias Anny Kurnikovovej. 16-ročná kométa ženského tenisu Mirra Andrejevová však nezvládla druhú polovicu a najmä záver osemfinálového duelu.

11.07.2023 07:40
Collage Maker-10-Jul-2023-09-55-PM-4791 Foto:
16-ročná tenistka Mirra Andrejevová neudržala nervy na uzde.
debata (19)

V boji o postup medzi osmičku najlepších hráčok ženskej dvojhry napokon prehrala s Američankou Madison Keysovou 6:3, 6:7, 2:6.

Stretnutia malo pre Andrejevovú trpkú dohru aj preto, že rozhodkyňa jej udelila trestný fiftín za údajné hodenie rakety. Vďaka tomu získala Američanka mečbal, ktorý hneď aj premenila. Mladý supertalent následne odmietol podať rozhodkyni ruku.

Swiateková Čítajte viac Poľskej suverénke chýbajú rivalky. Ženský tenis bije na poplach

16-ročná rodáčka z Krasnojarsku pritom predvádzala na londýnskej tráve vynikajúce výkony. So stratou jediného setu prešla kvalifikáciou a v hlavnej súťaži vyradila Číňanku Wangovú, Češku Krejčíkovú aj krajanku Potapovovú.

Dokonca mala nakročené do štvrťfinále, pretože v stretnutí 4. kola proti Keysovej vyhrala prvý set 6:3 a v druhom viedla už 4:1. Ale zápas napokon nedoviedla do úspešného konca.

Strata druhého setu vykoľajila Andrejevovú natoľko, že po neúspešnom tajbrejku hodila raketu, za čo jej švédska rozhodkyňa Azemar Engzellová udelila varovanie.

Ruskej tínedžerke sa nedarilo ani v rozhodujúcom sete, v ktorom hneď na úvod stratila svoje podanie a Keysová si udržiavala náskok až do stavu 5:2.

V ôsmom geme síce viedla Andrejevová 40:15, ale Američanka dotiahla na zhodu. 16-ročný talent následne pri snahe dokĺzať k loptičke neudržal rovnováhu a raketa jej vypadla z ruky.

Azarenková tenis Čítajte viac Hanba pre celé Anglicko. Diváci vo Wimbledone vybučali bieloruskú hviezdu, ktorá nemala na výber

Rozhodkyňa celú situáciu posúdila tak, že s ňou hodila o zem úmyselne, a tak tenistke udelila trestný bod. Vďaka nemu sa Keysová dočkala bez boja prvého mečbalu.

„Čo si myslíte, že robíte? Nehodila som raketu, pošmykla som sa. Je to zlé rozhodnutie. Pošmykla som sa a potom som spadla,“ rozčuľovala sa priamo na kurte Ruska. Nepomohlo.

Američanka ponúknutý mečbal využila a postúpila do štvrťfinále, čím si vyrovnala svoje wimbledonské maximum. Andrejevová po zápase odmietla podať rozhodkyni ruku.

Maria Šarapovová na dovolenke v Taliansku Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Maria Šarapovová si v uplynulých dňoch užívala...
19 debata chyba
Viac na túto tému: #Anna Kurnikovova #Madison Keysová #Mirra Andrejevová #Wimbledon 2023