Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Alcaraz prešiel 1. kolom ako píla. Tvrdí, že na tráve sa mu hrá skvele. Schmiedlovej zápas preložili

Španielsky tenista Carlos Alcaraz sa suverénnym spôsobom prebojoval do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V úvodnom kole zdolal v pozícii nasadenej jednotky Francúza Jeremyho Chardyho 6:0, 6:2, 7:5. Program na ďalších kurtoch v All England Clube výrazne narušil dážď.

04.07.2023 18:26 , aktualizované: 21:03
Carlos Alcaraz Foto:
Carlos Alcaraz v 1. kole Wimbledonu 2023.
debata

Alcaraz potvrdil dobrú formu, ktorú naznačil na turnaji v londýnskom Queen's Clube, kde v júni získal svoj prvý titul na tráve.

Počas celého zápasu s Chardym na wimbledonskom dvorci číslo 1 výborne podával a mal navrch aj vo výmenách. Francúz uhral prvý gem až za stavu 0:2 v druhom sete.

Daniil Medvedev Čítajte viac Ukrajinci sú na fronte, Rusi v Londýne čelia nepríjemným otázkam. Medvedev sa nechce utopiť v klamstvách

"Teší ma, že som to zvládol v troch setoch. Prvé kolá na grandslamoch totiž často bývajú zradné. Som veľmi spokojný s predvedeným výkonom. V treťom dejstve Jeremy výrazne zdvihol úroveň svojej hry a diváci videli pekné výmeny.

Na tráve sa mi hrá super a vôbec mi neprekážalo, že bola zatiahnutá strecha. Veľmi si vážim, že ma povzbudzovalo toľko fanúšikov, nielen Španielov, ale aj domácich priaznivcov," uviedol Alcaraz v pozápasovom interview.

Muži – dvojhra – 1. kolo:
Cameron Norrie (V. Brit.-12) – Tomáš Macháč (ČR) 6:3, 4:6, 6:1, 6:4, Carlos Alcaraz (Šp.-1) – Jeremy Chardy (Fr.) 6:0, 6:2, 7:5, Andy Murray (V. Brit.) – Ryan Peniston (V. Brit.) 6:3, 6:0, 6:1

Ženy – dvojhra – 1. kolo:
Arina Sobolenková (Biel.-2) – Panda Udvardyová (Maď.) 6:3, 6:1, Ons Jabeurová (Tun.-6) – Magdalena Frechová (Poľ.) 6:3, 6:3, Jelena Rybakinová (Kaz.-3) – Shelby Rogersová (USA) 4:6, 6:1, 6:2

Roger Federer Čítajte viac Veľká wimbledonská slávnosť: Federera ocenili, aplaudovala mu i princezná Kate

Schmiedlovej zápas preložili

Zápas 1. kola ženskej wimbledonskej dvojhry medzi slovenskou tenistkou Annou Karolínou Schmiedlovou a švajčiarskou kvalifikantkou Viktorijou Golubicovou preložili na stredu pre dážď.

Nepriaznivé počasie v utorok výrazne ovplyvnilo program na treťom grandslamovom turnaji roka. Popoludní dohrali iba zápasy na centri a dvorci číslo 1, ktoré majú zatváraciu strechu, väčšinu duelov na vonkajších kurtoch presunuli na stredu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Carlos Alcaraz