Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úprimnosť nadovšetko: Nenávidím tenis, hrám ho iba pre peniaze, tvrdí víťaz z Halle

Ruský rodák reprezentujúci Kazachstan Alexander Bublik získal na turnaji v Halle druhý titul v kariére. "Znamená to pre mňa celý svet. Urobil som všetko pre úspech," tešil sa 26-ročný tenista.

28.06.2023 10:30
Germany Tennis Foto: ,
Alexander Bublik s trofejou za víťazstvo na turnaji v Halle.
debata

No jeho úprimná športová radosť sa zrejme stratila odchodom z finálového stretnutia. Frankfurter Allgemeine Zeitung cituje Bublikove slová po skončení turnaja.

„Nenávidím tenis. Nevidím pozitívum na tom, že som tenisový profík. Hrám len pre peniaze. Keby neboli peniaze, dávno by som prestal,“ uviedol rodák z mesta Gatčina pri Petrohrade.

Kasatkina Čítajte viac Tebe ruku nepodám! Ukrajinka odmietla, Briti vytlieskali Rusku. Sú iní ako Francúzi, vraví Kasatkinová, ktorú vyľakal Prigožin

Napriek tomu, že doteraz nedosiahol prenikavé úspechy a na grandslamoch sa najďalej dostal do 3. kola na vlaňajšom Wimbledone, na prémiách si už odniesol slušnú čiastku.

Za víťazstvo na turnaji v Halle dostal 477-tisíc eur a celkovo už v kariére zarobil viac ako 4,8 milióna eur. Vďaka titulu si tiež polepšil vo svetovom rebríčku, keď sa posunul o 22 miest a aktuálne je najvyššie v kariére na 26. mieste.

Bublik je úspešný najmä na tvrdom povrchu. Tam sa tešil aj z premiérového titulu na okruhu ATP, keď vlani ovládol turnaji v Montpellieri. Okrem toho bol šesťkrát vo finále – štyrikrát na tvrdom povrchu a dvakrát na tráve.

Alexander Bublik Čítajte viac Najprv hlupák, potom blázon. Rus lámal, čo mu prišlo pod ruku, Francúzi pískali

Svoju temnú stránku už viackrát na okruhu prezentoval. Napríklad na nedávnom turnaji Masters 1000 v Monte Carle vzdal zápas v treťom sete proti Pablovi Carrenovi Bustovi. Nebolo to kvôli zraneniu. „Nenávidím antuku, to je moja odpoveď. Nenávidím ju,“ úprimne odpovedal na dôvod odstúpenia.

Jeho meno zarezonovalo aj koncom februára, keď športový svet obletelo video, v ktorom Bublik ničí jednu raketu za druhou. Tento hráč rozhodne dokáže zaujať.

Najlepšie zarábajúci slovenskí tenisti v histórii Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
V najlepšej päťke sa umiestnili tri zástupkyne...
debata chyba
Viac na túto tému: #kazachstan #Alexander Bublik #ATP Halle