Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brit rýpe do Djokoviča: Nie si najlepší. Srbi zúria, poslali mu viac ako tisíc správ a píšu o hanbe

Debaty o tom, kto je kráľom tenisovej histórie, sú nekonečné. Ne(s)končia sa ani po tom, ako Novak Djokovič získal na Roland Garros rekordný 23. grandslamový titul.

13.06.2023 11:53
09. Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič po zisku 23. grandslamového titulu.
debata (102)

Napriek tomu, že v tejto – podľa mnohých kľúčovej – štatistike sa svetová jednotka osamostatnila na čele poradia, prekáračky o tom, kto vládne tenisovým dejinám pokračujú.

K téme sa po finále, v ktorom Djokovič nedal šancu Casperovi Ruudovi, vyjadril aj Ben Bramble, filozof publikujúci pre britský denník The Guardian.

Titulok jeho článku znie: Novak Djokovič vytvoril s 23 grandslamami nový rekord, ale nenazývajte ho, prosím, najväčším v histórii.

Čo ste o nej nevedeli - krásna Jelena Djokovičová Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič vyhral počas kariéry množstvo...

A v ňom uvádza niekoľko – tak trochu zvláštnych – dôvodov, prečo to tak podľa neho nie je.

„Djokovič vyhral 23. grandslamový titul, Nadal má len veľmi malú šancu dostihnúť ho. Mnohí preto tvrdia, že Novak je najlepší v histórii. Ale viacerí toto tvrdenie aj spochybňujú. Môžu čísla teda klamať? Áno,“ myslí si Bramble.

„Predpokladajme, že sa v budúcnosti objaví trojmetrový tenista, ktorý bude servovať len esá. Pri svojom podaní neprehrá ani jeden gem a získal 30 grandslamov. Bude najlepší v histórii? No nie,“ prekvapuje Bramble.

A pokračuje: „Predpokladajme, že vypukne ďalšia svetová vojna. Väčšina mužov narukuje, no grandslamy sa budú hrať ďalej. Istý Dave ich potom vyhrá tridsať. Bude najlepší v dejinách? Rozhodne nie,“ prekvapuje ďalej autor.

Reakcie na rekordný titul Novaka Djokoviča Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Blic: Novak Djokovič je najlepší tenista, aký...

© Autorské práva vyhradené

102 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roger Federer #Novak Djokovič #grandslam #Roland Garros 2023