Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spoveď Djokoviča o najväčších rivaloch. Nadala som videl častejšie, ako vlastnú matku

Pri sedemnástom štarte sa po sedemnásty krát prebojoval na turnaji Masters 1000 v Ríme do štvrťfinále. Novak Djokovič vyradil Brita Camerona Norrieho 6:3, 6:4.

16.05.2023 22:21
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata

Proti Norriemu sa postavil na druhý koniec siete iba po tretíkrát v kariére. No omnoho častejšie čelil Rogerovi Federerovi (50 zápasov) a Rafaelovi Nadalovi (56).

V rozhovore pre Corriere della Sera Djokovič prezradil, aký má vzťah s najväčšími tenisovými rivalmi. „Nadal je súčasťou môjho života. Za posledných 15 rokov som ho videl častejšie, ako svoju matku,“ uviedla svetová jednotka.

Novak Djokovič Čítajte viac Prekonal predzápasové problémy. Djokovič má ďalší triumf v Ríme a hneď dva rekordy

Napriek tejto vtipnej odpovedi sa Djokovič s Nadalom nikdy nepriatelili. A ani s Federerom. „Nikdy sme neboli kamaráti, to medzi súpermi nie je možné. Ale ani sme nikdy neboli nepriatelia,“ vysvetlil Djokovič.

Napriek tomu víťaz 22. grandslamových turnajov švajčiarskeho Maestra obdivuje. „Vždy som mal k Federerovi rešpekt, je jedným z najväčších hráčov všetkých čias. Mal mimoriadny vplyv, ale nikdy som mu nebol blízky."

Djokovič dodal, že jeho dvaja najväčší súperi z neho urobili to, čím je dnes. „Navždy nás to spojí, takže som im vďačný.“

Športový pár Chantal Škamlová - Jason Bacashihua Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Zoznámili sa v Banskej Bystrici. Chantal...
debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roger Federer #Novak Djokovič