Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volajú ju nová Šarapovová. Zázračné dieťa zo Sibíri zažiarilo v Madride

Suverénny postup do štvrťfinále dvojhry na turnaji v Madride si vybojovala druhá nasadená Arina Sobolenková, ktorá vyradila Mirru Andrejevovú 6:3, 6:1. Ešte len 16-ročná Ruska sa napriek prehre výrazne zviditeľnila.

01.05.2023 16:14
Mirra Andrejevová Foto: ,
16-ročná Mirra Andrejevová sa stala miláčikom madridského publika.
debata (1)

Nestáva sa často, aby mladá tenistka pri debute na najväčšom turnaji kategórie Masters zdolávala súperky zvučnejšieho mena. Andrejevovej, ktorá pochádza zo Sibíri, sa to podarilo.

V sobotu, v deň svojich 16. narodenín, si poradila s poľskou semifinalistkou Australian Open Magnou Linetteovou. Predtým vyradila bývalú finalistku US Open Leylah Fernandezovú a svetovú štrnástku Beatriz Haddad Maiaovú. Pritom na turnaj v Madride obdržal supertalent ženského tenisu divokú kartu.

1. Monika Selešová Čítajte viac Od útoku na Selešovú ubehlo 30 rokov. Svedkovia pri príležitosti výročia podrobne opísali, čo sa v ten deň stalo

Špecializované tenisové weby žasli nad bezstarostnou povahou zázračného dieťaťa z Krasnojarska, ktoré označujú za novú Mariu Šarapovovú.

Mladá Ruska vstupovala do turnaja v Madride bez prehry v tomto roku. Najskôr vyhrala turnaj ITF v Chiasso a potom v Bellinzone. K tomu pridala tri víťazstva v španielskej metropole. Zastaviť ju dokázala až v pondelok Sobolenková.

Novak Djokovič Čítajte viac Srbský nacionalista sa "predviedol." Keď si prezident myslel, že kamery sú vypnuté, brutálne urážal Djokoviča

Andrejevová v priebehu minulého týždňa ukázala dostatok sebavedomia a je takmer isté, že v nasledujúcich týždňoch o nej budeme ešte veľa počuť. Navyše z veľkých víťazstiev nebola prekvapená. „Viem, ako môžem hrať,“ skonštatovala Andrejevová.

16-ročnej Ruske patrí momentálne vo svetovom rebríčku 194. miesto. Vďaka štvrťfinálovej účasti sa v jeho najbližšom vydaní posunie o päťdesiata pozícií vyššie.

Výnimočná kariéra a život Daniely Hantuchovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Mala raketový štart do svetovej špičky v ktorej...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #WTA #Mirra Andrejevová #WTA Madrid