Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Tenisový maratón. Murray postúpil po takmer šiestich hodinách

Britský tenista Andy Murray sa prebojoval do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. V dramatickom päťsetovom stretnutí, ktoré trvalo takmer šesť hodín, zdolal domáceho Thanasiho Kokkinakisa 4:6, 6:7 (4), 7:6 (5), 6:3 a 7:5.

19.01.2023 19:09
Andy Murray Foto: ,
Andy Murray po svojom veľkom triumfe v 2. kole Australian Open.
debata (6)

Duel odštartoval vo štvrtok večer miestneho času a vyvrcholil tesne po štvrtej hodine ráno pri teplote po 15 stupňov Celzia. Nebol to však najneskorší koniec duelu na Australian Open. Lleyton Hewitt a Marcos Baghdatis bojovali v roku 2008 do 4.34 ráno, čo je rekord Grand Slamov, informovala agentúra AP.

Aktéri mali dokopy 171 winnerov a 110 nevynútených chýb. Kokkinakis ťažil z podania a predviedol 37 es oproti desiatim Murrayho. Tridsaťpäťročný Brit potreboval päť setov aj v 1. kole proti trinástemu nasadenému Matteovi Berrettinimu.

Krásne polovičky svetových tenistov Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Krásne partnerky svetových tenistov.

S Kokkinakisom prehrával 0:2 na sety a v úvode tretieho stratil podanie, no nakoniec dokázal maratónsky duel, ktorý trval 5:45 h, otočiť.

Aj Srb Novak Djokovič postúpil do 3. kola. Deväťnásobný melbournsky šampión zdolal v 2. kole v pozícii nasadenej štvorky francúzskeho kvalifikanta Enza Couacauda 6:1, 6:7 (5), 6:2, 6:0. V dueli o postup do osemfinále nastúpi proti Bulharovi Grigorovi Dimitrovovi nasadenému ako číslo 27.

Andrej Rubľov. Čítajte viac Ukrajinská vlajka pred tvárou Rubľova. Reakcia Rusa prekvapila

Djokovič v prvom sete súboja s Couacaudom dominoval. V druhom dejstve však Francúz začal viac riskovať, mal vysokú percentuálnu úspešnosť prvého podania a Srb sa dostal do problémov. Za stavu 4:5 zamieril do šatne na lekárske ošetrenie pre problémy s nohou.

Po návrate na dvorec si vynútil tajbrejk a v jeho úvode viedol 3:0, no Couacaud vyrovnal na 3:3 a v koncovke slávil úspech. Srb sa však rýchlo otriasol a v ďalších dvoch setoch mal jasne navrch.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Murray #Australian Open #Melbourne