Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tenisový maratón. Murray postúpil po takmer šiestich hodinách

Britský tenista Andy Murray sa prebojoval do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. V dramatickom päťsetovom stretnutí, ktoré trvalo takmer šesť hodín, zdolal domáceho Thanasiho Kokkinakisa 4:6, 6:7 (4), 7:6 (5), 6:3 a 7:5.

19.01.2023 19:09
Andy Murray Foto: ,
Andy Murray po svojom veľkom triumfe v 2. kole Australian Open.
debata (6)

Duel odštartoval vo štvrtok večer miestneho času a vyvrcholil tesne po štvrtej hodine ráno pri teplote po 15 stupňov Celzia. Nebol to však najneskorší koniec duelu na Australian Open. Lleyton Hewitt a Marcos Baghdatis bojovali v roku 2008 do 4.34 ráno, čo je rekord Grand Slamov, informovala agentúra AP.

Aktéri mali dokopy 171 winnerov a 110 nevynútených chýb. Kokkinakis ťažil z podania a predviedol 37 es oproti desiatim Murrayho. Tridsaťpäťročný Brit potreboval päť setov aj v 1. kole proti trinástemu nasadenému Matteovi Berrettinimu.

Krásne polovičky svetových tenistov Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Krásne partnerky svetových tenistov.

S Kokkinakisom prehrával 0:2 na sety a v úvode tretieho stratil podanie, no nakoniec dokázal maratónsky duel, ktorý trval 5:45 h, otočiť.

Aj Srb Novak Djokovič postúpil do 3. kola. Deväťnásobný melbournsky šampión zdolal v 2. kole v pozícii nasadenej štvorky francúzskeho kvalifikanta Enza Couacauda 6:1, 6:7 (5), 6:2, 6:0. V dueli o postup do osemfinále nastúpi proti Bulharovi Grigorovi Dimitrovovi nasadenému ako číslo 27.

Andrej Rubľov. Čítajte viac Ukrajinská vlajka pred tvárou Rubľova. Reakcia Rusa prekvapila

Djokovič v prvom sete súboja s Couacaudom dominoval. V druhom dejstve však Francúz začal viac riskovať, mal vysokú percentuálnu úspešnosť prvého podania a Srb sa dostal do problémov. Za stavu 4:5 zamieril do šatne na lekárske ošetrenie pre problémy s nohou.

Po návrate na dvorec si vynútil tajbrejk a v jeho úvode viedol 3:0, no Couacaud vyrovnal na 3:3 a v koncovke slávil úspech. Srb sa však rýchlo otriasol a v ďalších dvoch setoch mal jasne navrch.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Murray #Australian Open #Melbourne