Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlé správy spoza oceánu. Československá legenda má opäť rakovinu

Martine Navrátilovej diagnostikovali skoré štádium rakoviny hrdla a prsníka. 66-ročná bývalá tenistka tvrdí, že jej "dvojitá pohroma je vážna, ale stále napraviteľná".

02.01.2023 16:14
Martina Navrátilová Foto:
Martina Navrátilová.
debata (2)

Niekdajšia svetová jednotka predtým v roku 2010 podstúpila liečbu včasného štádia rakoviny prsníka. Navrátilová dnes, keď ju zákerná choroba postihla opäť, vraví:

„Táto dvojitá pohroma je vážna, ale stále napraviteľná a ja dúfam v priaznivý výsledok. Chvíľu to bude nepríjemné, ale budem bojovať.“

Navrátilová, víťazka 59 grandslamových titulov vo dvojhre a štvorhre, preto nepocestuje na tohtoročný Australian Open, kde mala v úmysle pôsobiť ako televízna expertka.

„Martine Navrátilovej diagnostikovali rakovinu hrdla v prvom štádiu,“ uvádza sa vo vyhlásení.

„Prognóza je dobrá a Martina začne liečbu už tento mesiac. Tento konkrétny typ rakoviny skutočne dobre reaguje na liečbu. Martina si počas finále WTA vo Fort Worthe všimla zväčšenú lymfatickú uzlinu na krku. Keď sa nezmenšovala, spravili jej biopsiu, výsledok bol rakovina hrdla v prvom štádiu,“ dodáva sa na margo československej rodáčky, ktorá počas kariéry emigrovala.

V čase, keď Martina absolvovala testy hrdla, našli podozrivú formu aj v jej prsníku. Je to tiež rakovina úplne nesúvisiaca s rakovinou hrdla.

„Obe tieto rakoviny sú v počiatočnom štádiu s dobrou prognózou. Martina nebude pokrývať Australian Open pre Tennis Channel z ich štúdia, ale dúfa, že sa bude môcť z času na čas pripojiť cez Zoom,“ uvádza jej hovorca.

Návrat Novaka Djokoviča do Austrálie Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič sa predstavil v prvom zápase po...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Navrátilová