Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prehra v dvoch setoch a koniec. Nadal stratil šancu na postup

Španielsky tenista Rafael Nadal stratil reálnu šancu na postup do semifinále turnaja majstrov v Turíne.

15.11.2022 16:28 , aktualizované: 22:20
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal.
debata (2)

V druhom vystúpení v zelenej skupine totiž v pozícii najvyššie nasadeného hráča prehral s päťkou „pavúka“ Kanaďanom Felixom Augerom-Aliassimeom 3:6, 4:6. Nadal zároveň prišiel o možnosť zabojovať o post koncoročnej svetovej jednotky.

Španiel musel po dvojsetovej prehre s Američanom Taylorom Fritzom v utorok bezpodmienečne zvíťaziť, ak chcel pomýšľať na semifinále.

V úvode duelu s Augerom-Aliassimeom mal k dispozícii štyri brejkbaly, no nevyužil ich a za stavu 3:4 si neudržal servis, hoci viedol 40:0. Kanaďan následne potvrdil brejk a úvodné dejstvo získal vo svoj prospech.

V druhom sete odskočil Nadalovi na 3:1 a tretí vzájomný duel už dotiahol do úspešného konca.

Novak Djokovič Čítajte viac Opäť dostal víza. Vláda chce Djokoviča na Australian Open

Debutant na turnaji majstrov premenil v desiatom geme hneď úvodný mečbal a prvýkrát v kariére získal skalp 22-násobného grandslamového šampióna. Nadalovi odplatil osemfinálovú prehru z tohtoročného Roland Garros v Paríži.

"Triumf nad Rafom je pre mňa špeciálny. V prvom sete mal veľa brejkbalov a ak by niektorý z nich premenil, mohlo to vyzerať úplne ináč. Ak sa Rafa dostane na koňa, je veľmi ťažké ho z neho zosadiť.

Teší ma, že som tento náročný duel zvládol, v dôležitých momentoch ma podržalo podanie. Je skvelé, že moja šanca na postup do semifinále stále žije. Tento formát turnaja je dobrý v tom, že aj keď prehráte úvodný zápas, stále ešte môžete zabojovať o postup," uviedol Kanaďan v pozápasovom interview.

turnaj majstrov v Turíne
zelená skupina:
Felix Auger-Aliassime (Kan.-5) – Rafael Nadal (Šp.-1) 6:3, 6:4

Španielsky tenista Carlos Alcaraz zakončí rok ako svetová jednotka. Definitívne o tom rozhodol Nór Casper Ruud, ktorý vyhral úvodný set duelu proti Američanovi Taylorovi Fritzovi 6:3.

Nadal neuhral v dueloch s Fritzom a Kanaďanomm Felixom Augerom-Aiiassimeom ani set. Ani v tomto roku tak nezíska jediný veľký titul, ktorý mu v jeho bohatej zbierke úspechov chýba.

Alcaraz sa udrží na mužskom tróne napriek tomu, že v Turíne nemôže štartovať pre zranenie brušného svalstva, ktoré utrpel na podujatí Masters 1000 v Paríži.

Najúspešnejšie tenistky v roku 2022 + top Slovenka Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
15. Paula Badosová - Španielsko
Prémie v roku...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Félix Auger-Aliassime