Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Termín Nadalovho návratu je známy. Serena mení rozhodnutie

Španielsky tenista Rafael Nadal sa po takmer dvojmesačnej prestávke plánuje vrátiť do súťažného diania na turnaji ATP Masters 1000 v Paríži (31. októbra - 6. novembra).

25.10.2022 12:23
16. Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal.
debata

Potvrdil to jeho tréner Carlos Moya.

Podujatie vo francúzskej metropole bude pre bývalú svetovú jednotku slúžiť ako príprava na turnaj majstrov v Turíne (13.-20. novembra).

„Pred Turínom potrebuje odohrať nejaké zápasy a v Paríži to bude podobné,“ povedal Moya v rozhovore pre IB3.

Tridsaťšesťročný Nadal si naposledy zahral na okruhu ATP na US Open, potom sa rekordný 22-násobný grandslamový šampión predstavil už len vo štvorhre na Laver Cupe, ktorý bol rozlúčkou Rogera Federera s kariérou.

562478905 Čítajte viac Veľké šťastie v rodine šampióna. Nadal sa stal prvýkrát otcom

Následne si dal Španiel pre dlhodobé zdravotné problémy pauzu. O tohtoročný Wimbledon ho pripravilo zranenie slabín, na Roland Garros síce získal 14. titul z parížskej antuky, ale pre chronické problémy s nohou hral pod injekciami.

Počas súťažnej prestávky sa stal otcom, jeho manželka Maria Perellová mu porodila syna, ktorý nesie jeho meno.

Najúspešnejší tenisti histórie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Boris Becker - Nemecko
76,91 percent
713...

Williamsová zvažuje návrat na dvorce

Serena Williamsová počas vystúpenia na konferencii TechCrunch Disrupt v San Franciscu uviedla, že ešte neukončila hráčsku kariéru a zvažuje svoj návrat na dvorce.

Bývalá svetová jednotka sa naposledy predstavila v súťažnom zápase na tohtoročnom US Open, kde prehrala v 3. kole dvojhry s Austrálčankou Ajlou Tomljanovičovou.

Rebríček najkomerčnejších športovcov sveta Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
25. Charles Leclerc (Mon./Ferrari). Skóre...

Američanka pred grandslamovým podujatím vyhlásila, že to bude jej posledný turnaj v kariére. Teraz však naznačila, že sa odísť do športového dôchodku ešte nechystá.

„Šanca na môj návrat je veľmi vysoká. Nedávno som išla na kurt a uvedomila som si, že po prvý raz v živote nehrám tenis. Bolo to zvláštne. Vnímala som to ako prvý deň v novej životnej etape, ale stále sa snažím nájsť rovnováhu,“ povedala podľa cbssports.com Williamsová.

Serena Williamsová. Foto: Profimedia
Serena Williamsová Serena Williamsová.

Štyridsaťjedenročná Američanka získala počas kariéry 23 grandslamových titulov, čo je najviac zo všetkých žien v Open ére.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Serena Williams