Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Termín Nadalovho návratu je známy. Serena mení rozhodnutie

Španielsky tenista Rafael Nadal sa po takmer dvojmesačnej prestávke plánuje vrátiť do súťažného diania na turnaji ATP Masters 1000 v Paríži (31. októbra - 6. novembra).

25.10.2022 12:23
16. Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal.
debata

Potvrdil to jeho tréner Carlos Moya.

Podujatie vo francúzskej metropole bude pre bývalú svetovú jednotku slúžiť ako príprava na turnaj majstrov v Turíne (13.-20. novembra).

„Pred Turínom potrebuje odohrať nejaké zápasy a v Paríži to bude podobné,“ povedal Moya v rozhovore pre IB3.

Tridsaťšesťročný Nadal si naposledy zahral na okruhu ATP na US Open, potom sa rekordný 22-násobný grandslamový šampión predstavil už len vo štvorhre na Laver Cupe, ktorý bol rozlúčkou Rogera Federera s kariérou.

562478905 Čítajte viac Veľké šťastie v rodine šampióna. Nadal sa stal prvýkrát otcom

Následne si dal Španiel pre dlhodobé zdravotné problémy pauzu. O tohtoročný Wimbledon ho pripravilo zranenie slabín, na Roland Garros síce získal 14. titul z parížskej antuky, ale pre chronické problémy s nohou hral pod injekciami.

Počas súťažnej prestávky sa stal otcom, jeho manželka Maria Perellová mu porodila syna, ktorý nesie jeho meno.

Najúspešnejší tenisti histórie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Boris Becker - Nemecko
76,91 percent
713...

Williamsová zvažuje návrat na dvorce

Serena Williamsová počas vystúpenia na konferencii TechCrunch Disrupt v San Franciscu uviedla, že ešte neukončila hráčsku kariéru a zvažuje svoj návrat na dvorce.

Bývalá svetová jednotka sa naposledy predstavila v súťažnom zápase na tohtoročnom US Open, kde prehrala v 3. kole dvojhry s Austrálčankou Ajlou Tomljanovičovou.

Rebríček najkomerčnejších športovcov sveta Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
25. Charles Leclerc (Mon./Ferrari). Skóre...

Američanka pred grandslamovým podujatím vyhlásila, že to bude jej posledný turnaj v kariére. Teraz však naznačila, že sa odísť do športového dôchodku ešte nechystá.

„Šanca na môj návrat je veľmi vysoká. Nedávno som išla na kurt a uvedomila som si, že po prvý raz v živote nehrám tenis. Bolo to zvláštne. Vnímala som to ako prvý deň v novej životnej etape, ale stále sa snažím nájsť rovnováhu,“ povedala podľa cbssports.com Williamsová.

Serena Williamsová. Foto: Profimedia
Serena Williamsová Serena Williamsová.

Štyridsaťjedenročná Američanka získala počas kariéry 23 grandslamových titulov, čo je najviac zo všetkých žien v Open ére.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Serena Williams