Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Dostanú poriadny balík. Na Roland Garros rozdelia rekordné odmeny

Pre účastníkov antukového grandslamu je od organizátorov pripravených 43,6 miliónov eur na prémie. Je to o 6,8% viac, ako v roku 2019.

06.05.2022 09:30
Centrálny dvorec Philippa Chartiera na Roland... Foto:
Centrálny dvorec Philippa Chartiera na Roland Garros.
debata

Ide zároveň o najvyššie odmeny v histórii parížskeho podujatia. Rozpočet Roland Garros, podobne ako aj u ďalších tenisových turnajoch, ovplyvnila celosvetová pandémia koronavírusu.

Pre porovnanie: v roku 2020 išlo na prémie tenistov 38 miliónov eur, vlani „iba“ 34,4 miliónov. V tomto roku sa tak hráči dočkajú výrazného navýšenia.

Bill Gates, Novak Djokovič Čítajte viac Gates okomentoval Djokovičov postoj k očkovaniu. Jeho prianie je jasné

Napríklad víťazi dvojhry z roku 2021 – Novak Djokovič a Barbora Krejčíková, si vlani odniesli po 1,4 miliónov eur. Tohtoroční šampióni zarobia až o 800-tisíc eur viac.

Zvýšenia sa dočkajú aj tenisti, ktorí sa prebojujú do hlavnej súťaže. Za 1. kolo dostanú 62-tisíc eur, čo je o 2-tisíc viac ako v rokoch 2020 a 2021 a o 16-tisíc viac, než v roku 2019.

Rafael Nadal Čítajte viac Nadal odvrátil mečbaly aj vďaka Realu, čaká ho Alcaraz. Murray Djokoviča nevyzval

„Zvýšenie finančných odmien za 1. kolo a v kvalifikácii je navrhnuté tak, aby pomohlo hráčom, ktorí najviac utrpeli v dôsledku pandémie covid-19,“ uvádza sa v stanovisku Francúzskej tenisovej federácie.

Všetko nasvedčuje tomu, že tenisový kolotoč sa vracia do svojich starých koľají. V prípade grandslamov totiž prichádzalo v posledných desaťročiach ku každoročnému navyšovaniu finančných odmien.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #odmeny #Roland Garros