Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gates okomentoval Djokovičov postoj k očkovaniu. Jeho prianie je jasné

Jeho nadácia doteraz podporila boj proti koronavírusu takmer dvoma miliardami dolárov. Je terčom mnohých konšpirátorov, ktorí naňho podľa jeho slov kričia na ulici.

05.05.2022 22:20
Bill Gates, Novak Djokovič Foto: ,
Bill Gates a Novak Djokovič.
debata (13)

Podnikateľ, jeden z najbohatších ľudí na planéte, filantrop a spoluzakladateľ firmy Microsoft Bill Gates poskytol obsiahly rozhovor pre BBC. Američan sa v ňom vyjadril aj k postoju Novaka Djokoviča k vakcínam.

Hviezdny srbský tenista vo februári prezradil, že je schopný vzdať sa turnajov o najvzácnejšie trofeje, ako by sa mal nechať dotlačiť do očkovania proti koronavírusu.

Dubai Tennis Championship djokovič Čítajte viac Dobrá správa pre Djokoviča. Na Roland Garros môže štartovať

"Dôsledkom, ktoré vznikajú v súvislosti s tým, že nie som očkovaný, rozumiem. Som slobodný človek, mám slobodnú vôľu si vyberať to, čo si dám do svojho tela,“ uviedol vtedy rovnako pre BBC rodák z Belehradu.

Gatesa sa spýtali, či Djokovič ako verejná osobnosť má alebo nemá širšiu zodpovednosť ako len to, čo sa rozhodne dať do svojho tela.

Podľa biznismena je nešťastné, že 20-násobný grandslamový šampión uprednostňuje svoje osobné zdravie pred rizikom predstavujúcim pre komunitu, v ktorej žije.

Greg van Avermaet, Peter Sagan Čítajte aj Za pád hviezdy vraj môže očkovanie: No nemyslite si, že som nejaký Djokovič!

"No, očkovanie pomáha komunite, v ktorej sa nachádzate. Nie je dokonalé v blokovaní infekcie, ale znižuje infekciu.

Takže je poľutovaniahodné, že niečie obavy o vlastný zdravotný stav sú také extrémne, že majú pocit, že sa nemôžu podieľať na tejto komunitnej ochrane," vyjadril sa Gates.

„Ak ide o inšpiratívne a dôveryhodné osoby, sťažuje to dosiahnutie takej úrovne zaočkovanosti, akú skutočne potrebujeme. Takže ho (Djokoviča) obdivujem v mnohom, no prial by som si, aby jeho názory na vakcináciu neboli také,“ doplnil.

Novak Djokovič Čítajte aj Radšej bez trofejí ako s vakcínou. Djokovič pripustil, že vynechá ďalšie grandslamy

Pre pravidlá spojené s očkovaním líder svetového rebríčka neštartoval na turnaji Australian Open, kde sa od neho ziskom 21. grandslamového titulu odpútal rival Rafael Nadal.

Chýbal aj v Indian Wells či v Miami. Na Roland Garros však bude môcť obhajovať vlaňajší titul a vyrovnať Španielov zápis.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #bill gates #Novak Djokovič #vakcinácia