Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trafil presne? Djokoviča nemusia v USA ani Británii, lebo je z Balkánu

Prvý Slovinec, ktorý bol v top 100 rebríčka Blaž Kavčič sa v rozhovore pre slovinské médiá rozhovoril o ikonickej trojici tenistov Djokovičovi, Nadalovi a Federerovi.

30.04.2022 15:20
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič na turnaji v Belehrade.
debata (10)

O Nadalovi povedal, že je zo spomínanej trojice najvyspelejší v súvislosti s prognózami na začiatku jeho kariéry. V prípade Federera zase ide o tenisovú poéziu. A Djokovič?

Tomu dáva jeho o dva mesiace mladší rovesník Kavčič najväčšie šance, aby sa stal tenistom s najvyšším počtom grandslamových titulov.

Tenis, ilustračná Čítajte viac Čoriča priviedol k elite, priatelil sa s Djokovičom. Zomrel kouč hviezd z Balkánu

„Djokovič je úplne odlišný, ako Nadal. Je temperamentný a nezaprie v sebe balkánsky typ. V mladších kategóriách som s ním trávil veľa času,“ uviedol Kavčič.

Svetovú jednotku označil sa skvelého a milého chlapíka, ktorý však dopláca na svoju mentalitu. „Ja sa s ňou viem stotožniť, ale zo širšieho pohľadu mu ubližuje, lebo preto nie je obľúbený. To preto, že pochádza z Balkánu. Nám je to jedno, ale takým Američanom a Britom sa to nepáči,“ hovorí Slovinec.

Novak Djokovič Čítajte viac Djokovič sa zastáva Rusov. Jeden z nich do neho i tak rýpe

Okrem milej povahy si Kavčič slávnejšieho srbského súpera váži aj pre mnohé iné veci. No najviac asi preto, čo robí pre ostatných tenistov.

„Je jediný z najužšej špičky, ktorý bojuje za práva hráčov ako som ja a za tých, ktorí sú v rebríčku nižšie. Vždy je pripravený pomôcť,“ dodal Kavčič s tým, že Nadal a Federer sa v posledných rokoch o problémy iných moc nezaujímali.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Novak Djokovič