Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výkrik diváčky urazil a rozplakal Osakovú. Pripomenula útok na Williamsové

Japonská tenistka Naomi Osaková sa stala terčom verbálneho útoku od neznámej diváčky počas zápasu 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Indian Wells, v ktorom podľahla Ruske Veronike Kudermetovovej 0:6, 4:6.

13.03.2022 08:35 , aktualizované: 11:39
Naomi Osaková Foto: ,
Naomi Osaková v debate s rozhodkyňou po urážke z tribúny.
debata (5)

„Naomi, si nanič,“ zakričala na 78. hráčku rebríčka WTA v úvodnom geme osoba z tribúny, ktorú sa však nepodarilo identifikovať a empajrová rozhodkyňa nechala pokračovať v hre. Informovala o tom agentúra AFP.

Štvornásobnú grandslamovú šampiónku urážka z publika dohnala k slzám a počas prestávky požiadala o mikrofón, aby sa prihovorila publiku.

„Chcem len niečo povedať. Nebudem nadávať. Nenadávam. Len ma to ťaží na srdci,“ vravela Osaková.

Jej žiadosť však hlavná rozhodkyňa turnaja zamietla so slovami, že by išlo o bezprecedentnú záležitosť.

Osaková po zápase pripomenula pamätný incident z Indian Wells spájajúci sa so sestrami Williamsovými. Tie tamojšie publikum v roku 2001 vybučalo. Ich otec Richard vtedy vyhlásil, že miestni bieli fanúšikovia sú rasisti a jeho dcéry tam už nevkročia.

Serena sa na turnaj označovaný ako piaty grandslam vrátila až po 14 rokoch, Venus o rok neskôr.

„Keď sme s Venus kráčali po schodoch na naše miesta, ľudia kričali – neger. Jeden z divákov povedal: Prial by som si, aby bol rok 1975, zaživa by sme ťa stiahli z kože. Indian Wells potupil Ameriku,“ spomínal na odsúdeniahodné momenty Williams pre USA Today.

Tenis, ilustračná Čítajte aj Nádhera zo 42 km/h, smejú sa fanúšikovia. Bizarnejšie eso ste ešte nevideli

"Už na mňa pokrikovali aj v minulosti. No keďže sa to stalo tu v Indian Wells, vybavilo sa mi video, kde urážajú sestry Williamsové. Ak ste ho nevideli, mali by ste si ho pozrieť.

Neviem prečo, ale vošlo mi do hlavy a neustále som si ho v mysli prehrávala. Snažím sa neplakať," povedala zlomeným hlasom Osaková, ktorá vzápätí stručne zagratulovala ruskej súperke k postupu.

„Musím sa len poďakovať a zablahoželať. Gratulujem k postupu,“ obrátila sa ku Kudermetovovej.

Osaková vlani šokovala tenisový svet priznaním, že trpí psychickými problémami. Na Roland Garros odstúpila po prvom kole, keď si odmietla splniť mediálne povinnosti.

Zdôvodnila to psychickou vyčerpanosťou, pre ktorú si chcela oddýchnuť od tenisu. Následne sa odhlásila z ďalšieho grandslamového turnaja vo Wimbledone. Svojím priznaním vtedy upozornila na problematiku mentálneho zdravia športovcov.

Naomi Osaková Čítajte aj Osakovej tlačovka. Prišla do sporu s novinárom a plakala

Kučová nestačila na štvorku turnaja

Kristína Kučová sa v Indian Wells neprebojovala do 3. kola, slovenská tenistka podľahla štvrtej nasadenej Estónke Anett Kontaveitovej 4:6, 1:6.

Kučová v piatom geme uspela pri servise súperky. Viedla 4:2, no záver prvého setu patril favorizovanej Estónke, ktorá dvakrát prelomila podanie Slovenky.

Druhé dejstvo sa už nieslo jasne v réžii piatej hráčky svetového rebríčka WTA, ktorá ukončila zápas po 66 minútach prvým premeneným mečbalom.

Dvojhra – 2. kolo:

Anett Kontaveitová (Est.-4) – Kristína KUČOVÁ (SR) 6:4, 6:1, Jelena Rybakinová (Kaz.-17) – Alison Van Uytvancková (Bel.) 6:1, 7:5, Viktorija Golubičová (Švaj.-31) – Julia Putincevová (Kaz.) 6:3, 2:6, 6:4, Maria Sakkariová (Gr.-6) – Kateřina Siniaková (ČR) 6:3, 7:5, Shelby Rogersová (USA) – Jelena Ostapenková (Lot.-10) 7:5, 7:6 (7), Sara Sorribesová Tormová (Šp.-32) – Kaja Juvanová (Slov.) 3:6, 7:5, 6:3, Paula Badosová Gibertová (Šp.-5) – Tereza Martincová (ČR) 6:2, 7:6 (4), Victoria Azarenková (Biel.-13) – Astra Sharmová (Austr.) 6:3, 7:5, Leylah Annie Fernandezová (Kan.-18) – Amanda Anisimovová (USA) 2:6, 7:6 (0) – skreč, Marie Bouzková (ČR) – Jessica Pegulová (USA-14) 5:7, 6:2, 6:0, Veronika Kudermetovová (Rus.-21) – Naomi Osaková (Jap.) 6:0, 6:4

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Indian Wells #Naomi Osaková