Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Češka omdlievala, chladili ju ľadom. Bol to len fígeľ?

Bol to jednoznačný zápas. Veľká favoritka, nasadená jednotka Australian Open, v ňom viedla hladko - 6:1, 2:0. Potom sa však začali diať veci nevídané.

17.02.2021 08:47
Karolína Muchová Foto: ,
Karolína Muchová počas ošetrenia v zápase s Ashleigh Bartyovou.
debata

Štvrťfinálový zápas Australian Open medzi domácou Ashleigh Bartyovou a Češkou Karolínou Muchovou priniesol priebeh, aký si všetci jeho aktéri veľmi dlho zapamätajú.

Keď už sa zdalo, že postup svetovej jednotky je len formalitou a otázkou niekoľkých minút, prišiel nečakaný obrat. Po udalostiach, ktoré vyvolali otázky.

Za jednoznačného stavu v prospech Bartyovej si Muchová sadla na svoju lavičku, lekár jej zmeral teplotu. Následne sa spolu s fyzioterapeutom pobrala do šatne.

Keď sa z nej vrátila, bola ako vymenená. Vyhrala osem gemov v rade a položila základ veľkého obratu.

„Točila sa mi hlava, necítila som sa dobre,“ vravela v pozápasovom rozhovore.

Mnohí hneď začali Češku podozrievať z nie práve fér hry. Vybrala si prestávku na ošetrenie, aby vyviedla rozbehnutú súperku z rytmu?

„Nerada si vyberám prestávku na ošetrenie. Priznám sa však, že už som sa dostala do fázy, keď som omdlievala. Preto som o ňu požiadala,“ vysvetľovala Muchová.

Lekár s fyzioterapeutkou ju chladili ľadom, čo jej v tridsaťstupňovej horúčave výrazne pomohlo. To sa odzrkadlilo aj na výsledku – 47. hráčka sveta postúpila medzi najlepšie štyri tenistky prvého grandslamu sezóny po výsledku 1:6, 6:3, 6:2.

Do hľadiska sa vrátia diváci

Diváci sa vrátia do hľadiska na tenisovom grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne vo štvrtok.

Vtedy sa skončí päťdňový lockdown, ktorý vyhlásil premiér štátu Victoria Daniel Andrews, aby sa zabránilo šíreniu novej britskej mutácie koronavírusu.

Melbourne Park mohli od začiatku turnaja zaplniť fanúšikovia do jednej tretiny kapacity, prísť tak mohlo 30.000 divákov.

Od soboty sa však hralo pred prázdnymi tribúnami. Nové prípady koronavírusu v Melbourne nezačali pribúdať a premiér Andrews v stredu na tlačovej konferencii podľa DPA potvrdil, že lockdown sa ukončí podľa plánu.

Riaditeľ turnaja Craig Tiley vo štvrtok potvrdil, že na centrálny kurt Roda Lavera umožnia vstup 7500 divákom.

Aréna sa tak bude môcť zaplniť z 50% svojej kapacity. „Tešíme sa na návrat fanúšikov. Podujatie ukončíme bezpečne a na úrovni,“ zverejnil Tiley v stanovisku podľa AFP.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ashleigh Bartyová #Karolína Muchová #Australian Open 2021