Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

New York dostal zelenú. US Open sa uskutoční v pôvodnom termíne

Tenisový US Open v New Yorku sa môže uskutočniť v pôvodnom termíne (31. augusta - 13. septembra).

16.06.2020 19:22
US Open Foto: ,
Tenisový štadión Arthura Asha na US Open.
debata

Newyorský guvernér Andrew Cuomo dal grandslamovému turnaju zelenú. V stredu by mali organizátori definitívne potvrdiť konanie podujatia bez prítomnosti fanúšikov.

Cuomo v utorok oznámil, že koncom augusta príde k uvoľneniu opatrení prijatých na zamedzenie šírenia nového koronavírusu.

V štáte New York sa tak budú môcť konať veľké športové podujatia vrátane US Open. Oficiálne stanovisko, či sa turnaj uskutoční, by mali organizátori a následne aj mužské a ženské tenisové asociácie ATP a WTA oznámiť 17. júna.

Najlepšie zarábajúci tenisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Sloane Stephensová - 9,6 milióna dolárov...

„Sme nadšení, že v New Yorku sa od 31. augusta do 13. septembra bude môcť uskutočniť US Open. Turnaj sa bude konať bez divákov, no fanúšikovia ho uvidia v televízii a to je lepšie ako nič. Tenisové orgány budú musieť prijať výnimočné bezpečnostné a hygienické opatrenia,“ citovala agentúra AP slová Cuoma, ktoré odzneli na brífingu v meste Albany

Na vyhlásenie Cuoma zareagoval generálny riaditeľ Americkej tenisovej asociácie (USTA) Mike Dowse. Potvrdil, že do newyorského centra Billie Jean Kingovej presunú aj tradičný augustový turnaj WTA a ATP v Cincinnati.

„Cítime obrovskú zodpovednosť za to, že usporiadame jedno z prvých globálnych športových podujatí v čase pandémie koronavírusu. Verím, že túto výzvu zvládneme,“ uviedol Dowse.

Mnoho hráčov zaujalo k usporiadaniu US Open v čase pandémie koronavírusu negatívny postoj. Nevôľu štartovať na ňom prejavili líder svetového rebríčka ATP Srb Novak Djokovič, obhajca titulu Španiel Rafael Nadal i ženská svetová dvojka Rumunka Simona Halepová.

Organizátori navrhujú zaviesť prísne hygienické opatrenia, ktoré zahŕňajú každodenné testy na COVID-19, či účasť iba jedného člena realizačného tímu.

debata chyba
Viac na túto tému: #New York #US Open 2020