Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jedenásty hráč sveta už (asi) do Ázie nevkročí. A nie je sám

Pred rokom si vybojoval v Monte Carle najcennejší titul v kariére. Vo finále turnaja Masters 1000 zdolal Srba Dušana Lajoviča v dvoch setoch. Talianovi Fabiovi Fogninimu už tenis chýba. Myslí si, že pauza bude trvať dlhšie ako do 13. júla, teda aktuálneho termínu pozastavenia sezóny.

24.04.2020 12:21
Fabio Fognini Foto: ,
Fabio Fognini.
debata

Jedenásty hráč sveta sa nachádza v domácej karanténe s manželkou Flaviou Pennettovou. S grandslamovou šampiónkou, ktorá ukončila kariéru v roku 2015, majú dve deti. Práve rodina je hlavným dôvodom na zvážením ďalších krokov v kariére.

Je takmer presvedčený o tom, že už nevycestuje na kontinent, z ktorého sa koronavírus dostal do sveta.

„Neviem, či sa niekedy vrátim do Ázie. Neviem si to predstaviť. Mrzí ma to, keďže tam organizujú skvelé turnaje, na ktorých sa vždy dá získať veľa bodov. Tento rok by som nešiel ani na olympiádu do Tokia,“ priznal pre denník Corriere della Sera.

„Môj najväčší strach nepramení z toho, že sa nakazím, ale že vírus odovzdám. Už nie som sám, som manžel a otec,“ dodal.

Po vypuknutí nákazy sa podobne vyjadril aj Američan Tennys Sandgren, ktorý vyhlásil, že už nikdy nebude hrať v Číne.

Za pozitívum aktuálnej situácie považuje Fognini to, že môže stráviť viac času s rodinu. „Prvé dni boli náročné. Flavia a ja sme boli napätí, znepokojení. Potom sme si vytvorili režim,“ dodal. Pozastavenie sezóny ho prinútilo premýšľať aj nad životom po kariére.

„Viem si predstaviť, že by som bol vyhľadávač talentov, ako napríklad Francesco Totti vo futbale. Myslím si, že dokážem odhadnúť, čo sa skrýva v tenisovej nádeji,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fabio Fognini #koronavírus