Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Dokázal to aj bez mäsa. Djokovič vysvetlil, prečo je už štyri roky vegánom

Srbský tenista Novak Djokovič v nedeľu ovládol Australian Open. Získal už 17-ty grandslamový titul a potvrdil, že k víťazstvám nepotrebuje dobrý vyprážaný rezeň.

04.02.2020 11:34
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (15)

Vie sa to o ňom už dlho. Srbský tenista sa stravuje inak ako väčšina jeho súperov. Zo svojho jedálnička vynechal mäso. Na vegánskej strave funguje už viac ako štyri roky.

„Mnoho ľudí ma za to kritizovalo, iní mi zasa neverili, že to môžem dokázať. Nie je to však iba o jedle – je to aj nový životný štýl. Vedú ma k nemu aj etické dôvody, pretože si uvedomujete, čo sa deje vo svete zvierat, ich zabíjanie a chov. To všetko má tiež vplyv na zmenu klímy,“ zamyslel sa 32-ročný Belehradčan.

Mužské finále Australian Open Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
S víťaznou trofejou. Novak Djokovič rozdáva...

Djokovič je k sebe prísny. Zo svojej stravy vynechával aj rafinovaný cukor, dopraje si ho iba výnimočne. Napríklad malý kúsoček čokolády po jednom z wimbledonských triumfov.

„Verím, že dokážem inšpirovať aj iných športovcov, že uveria, že silu a svaly budú mať aj pri konzumovaní rastlinnej stravy. Pochopiteľne, nie som vzpierač, hľadám len správny balans medzi silou a rýchlosťou. Zatiaľ mi nič nechýba,“ dodal.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Australian Open 2020