Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Murray vo finále po dva a pol roku. Antverpy tlieskali mladej senzácii

Švajčiarsky tenista Stan Wawrinka nasadený ako štvrtý postúpil do finále dvojhry na turnaji ATP v Antverpách. V stretnutí sobotného semifinále zdolal 18-ročného Taliana Jannika Sinnera 6:3, 6:2. Jeho súperom bude Brit Andy Murray, ktorý vyradil Francúza Uga Humberta 3:6, 7:5, 6:2 a prebojoval sa do prvého finále od marca 2017, keď sa mu to podarilo v Dubaji.

19.10.2019 14:06 , aktualizované: 20:21
Andy Murray Foto: ,
Andy Murray dva roky chýbal v semifinále na turnaji ATP.
debata

Tridsaťdvaročný rodák z Glasgowa Murray absolvoval v januári druhú operáciu zraneného bedrového kĺbu. Na okruhu absentoval viac ako sedem mesiacov a aktuálne sa nachádza až na 243. mieste mužského rebríčka.

„Cítim sa super, dôležitý je pre mňa však nasledujúci deň,“ povedal podľa agentúry AFP Murray, ktorý do semifinálového súboja naposledy nastúpil na Roland Garrose ešte v roku 2017. Odvtedy sa borí s neustálymi zraneniami, ktoré vyústili do dvoch operácii.

Sinner po nečakanom triumfe nad Francúzom Gaelom Monfilsom zdolal aj Američana Francesa Tiafoa 6:4, 3:6, 6:3 a postúpil do svojho prvého semifinále na hlavnom okruhu ATP. Dosiahol to vo veku 18 rokov a stal sa najmladším semifinalistom podujatia ATP od roku 2014.

Pred piatimi rokmi predviedol v Bazileji podobnú spanilú jazdu vtedy 17-ročný Chorvát Borna Čorič.

Sinner figuruje v rebríčku ATP na 119. mieste, a tak pôvodne ani nemal štartovať v Antverpách. Organizátori mu však udelili voľnú kartu a 188 centimetrov vysoký hráč sa im za to výborným spôsobom odvďačil. V súboji s Wawrinkom však slávili úspech skúsenosti Švajčiara.

Turnaj ATP v Antverpách, semifinále

Stan Wawrinka (4-Švaj.) – Jannik Sinner (Tal.) 6:3, 6:2, Andy Murray (V. Brit.) – Ugo Humbert (Fr.) 3:6, 7:5, 6:2

debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Murray #Jannik Sinner #ATP v Antverpách