Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Osakovej obhajoba na US Open je ohrozená, Murray stroskotal na bratovi

Srbský tenista Novak Djokovič sa prebojoval do semifinále dvojhry na turnaji Masters 1000 v americkom Cincinnati.

17.08.2019 07:22 , aktualizované: 12:53
Novak Djokovič, Lucas Pouille Foto: ,
Novak Djokovič počas zápasu s Lucasom Pouillem.
debata

Obhajca titulu a najvyššie nasadený hráč si vo štvrťfinále poradil s Francúzom Lucasom Pouillem vo dvoch setoch 7:6 (2), 6:1.

Djokovič zdolal Pouillea druhýkrát v tejto sezóne, predtým nad ním zvíťazil aj v semifinále Australian Open. Srb sa v boji o finále stretne s Rusom Daniilom Medvedevom, deviaty hráč „pavúka“ vyradil krajana Andreja Rubleva po víťazstve 6:2, 6:3.

Bez boja postúpil do semifinále Belgičan David Goffin. Šestnástemu nasadenému hráčovi sa to podarilo vďaka tomu, že jeho japonský súper Jošihito Nišioka na piatkový štvrťfinálový súboj nenastúpil. V boji o finále sa Goffin stretne s Francúzom Richardom Gasquetom, ktorý vyradil jedenástku podujatia Roberta Bautistu Aguta zo Španielska v troch setoch 7:6 (2), 3:6 a 6:2.

Dvojhra – štvrťfinále:

David Goffin (16-Belg.) – Jošihito Nišioka (Jap.) bez boja, Nišikoka nenastúpil, Richard Gasquet (Fr.) – Roberto Bautista Agut (11-Šp.) 7:6 (2), 3:6, 6:2, Novak Djokovič (1-Srb.) – Lucas Pouille (Fr.) 7:6 (2), 6:1, Daniil Medvedev (9-Rus.) – Andrej Rublev (Rus.) 6:2, 6:3

Semifinále bez Osakovej

Austrálska tenistka Ashleigh Bartyová sa prebojovala do semifinále dvojhry na turnaji WTA v Cincinnati. Najvyššie nasadená hráčka si v piatok poradila s Mariou Sakkariovou z Grécka v troch setoch 5:7, 6:2 a 6:0.

V semifinále bude chýbať druhá nasadená hráčka Naomi Osaková. Japonka pre zranenie ľavého kolena skrečovala štvrťfinálový duel s domácou Sofiou Keninovou za stavu 6:4, 1:6 a 2:0 pre Američanku.

Podľa slov mladej Japonky je možné, že nebude obhajovať vlaňajší titul z posledného grandslamového podujatia roka.

„Minulý rok som triumfovala na US Open a tento rok sa opäť budem snažiť, aby som sa na turnaji predstavila. Nemám však ani tušenie, čo presne sa deje s mojím kolenom,“ zhodnotila stále iba 21-ročná Osaková, ktorá v treťom sete pocítila, že s jej kolenom sa deje niečo nezvyčajné.

Po ošetrení sa ešte skúsila vrátiť na kurt, ale po niekoľkých loptičkách definitívne zamierila do šatne a čoskoro podstúpi vyšetrenie magnetickou rezonanciou.

„Je z toho sklamaná. Želám jej skoré uzdravenie,“ zaželala Osakovej jej štvrťfinálová premožiteľka.

„Snažím sa nájsť herný rytmus a darí sa mi. Nemôžem byť šťastnejšia z toho, ako sa turnaj pre mňa vyvíja,“ citovala agentúra DPA Keninovú, ktorá v boji o finále narazí na krajanku Madison Keysovú. Tá si v pozícii turnajovej šestnástky poradila s Venus Williamsovou vo dvoch setoch 6:2, 6:3.

Dvojhra – štvrťfinále:

Ashleigh Bartyová (1-Aust.) – Maria Sakkariová (Gréc.) 5:7, 6:2, 6:0, Svetlana Kuznecovová (Rus.) – Karolína Plíšková (3-ČR) 3:6, 7:6 (2), 6:3, Madison Keysová (16-USA) – Venus Williamsová (USA) 6:2, 6:3, Sofia Keninová (USA) – Naomi Osaková (2-Jap.) 6:4, 1:6, 2:0, Osaková skrečovala

Murray prehral vo štvorhre s bratom Jamiem

Bývalý prvý hráč sveta Andy Murray vypadol v Cincinnati vo štvrťfinále štvorhry po súboji so svojím bratom Jamiem. Trojnásobný grandslamový šampión a španielsky veterán Feliciano López podľahli staršiemu z britských súrodencov a Neilovi Skupskému 7:6, 5:7, 4:10.

„Nebol to veľmi pekný zápas. Veľmi nám to na kurte nefungovalo, ale to sa stáva. Mám radosť z Jamieho postupu,“ povedal Andy Murray, ktorý sa po januárovej druhej operácii bedrového kĺbu vrátil k tenisu v júni a doteraz nastupoval najmä vo štvorhrách. Až v Cincinnati si zahral aj dvojhru a v úvodnom kole ho zdolal Francúz Richard Gasquet.

V singli sa bývalý víťaz Wimbledonu a US Open predstaví aj budúci týždeň vo Winston-Saleme. Záverečný grandslam sezóny v New Yorku potom vynechá a bude trénovať na plnohodnotný návrat k dvojhre.

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Lucas Pouile #ATP Cincinnati Masters