Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poklona Isnera: Djokovič je svetová jednotka, dvojka aj trojka na returne

Svetová tenisová jednotka Novak Djokovič zo Srbska vstúpil do Turnaja majstrov v Londýne víťazstvom 6:4, 6:3 nad americkým debutantom Johnom Isnerom.

12.11.2018 17:54 , aktualizované: 13.11.2018 07:16
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič v úvodnom zápase Turnaja majstrov v Londýne.
debata (4)

Úlohu favorita splnil v Skupine Gustava Kuertena aj Nemec Alexander Zverev, ktorý v popoludňajšom dueli zdolal v dvoch tajbrejkoch Chorváta Marina Čiliča.

Tridsaťjedenročný Djokovič je vzhľadom na svoju skvelú formu v druhej polovici sezóny najväčším adeptom na londýnsky triumf a dnešným dvojsetovým víťazstvom urobil veľký krok k postupu do semifinále. Aplaudoval mu aj hviezdny futbalista Cristiano Ronaldo s rodinou.

„Nole“ si už pred vstupom do turnaja zabezpečil post koncoročnej svetovej jednotky.

„Nemyslím si, že to bol hlavný dôvod, prečo som v zápase s Isnerom tak dominoval. Bolo to skôr o tom, že som sa na súpera veľmi dobre pripravil a na kurte som robil tie správne veci. Človek sa však cíti uvoľnenejšie a nehrá pod takým tlakom, ak vie, že zakončí rok na vrchole svetového rebríčka,“ povedal Djokovič pre oficiálnu stránku ATP.

O dva roky starší Isner, ktorý sa na turnaj pre najlepších osem hráčov sezóny dostal až vďaka odchodu Španiela Rafaela Nadala, si dnes pomohol 13 esami, ale na Srba zbraň nenašiel.

Do stavov frustrácie ho Djokovič privádzal najmä superkvalitným returnom, „Pýtate sa, či dobre returnuje. On je svetová jednotka, dvojka aj trojka na returne. Najlepší hráč na príjme podania, proti akému som hral v celej svojej kariére,“ vystrúhal poklonu Isner.

Novak Djokovič (vľavo) a John Isner po zápase... Foto: SITA/AP, Tim Ireland
Novak Djokovič, John Isner Novak Djokovič (vľavo) a John Isner po zápase na Turnaji majstrov.

Zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu dosiahol 50. zápasový triumf sezóny, čo sa mu podarilo po jedenásty raz za ostatných 12 rokov. Od Wimbledonu má úchvatnú bilanciu 32–2, čo mu vynieslo štyri turnajové triumfy a postupný posun na rebríčku až na jeho úplný vrchol.

Stane sa vôbec prvým hráčom od zavedenia svetového renkingu, ktorý v tom istom roku najprv bol mimo najlepšej dvadsiatke a napokon sa stal jednotkou. „Nemyslím si, že som v tomto roku bol až taký dominantný, darilo sa mi však v druhej polovici roka na veľkých turnajoch,“ podotkol Djokovič.

V stredu sa Djokovič stretne so Zverevom, ktorý si na londýnskom turnaji zopakoval minuloročnú úvodnú výhru nad Čiličom. Dvadsaťjedenročný hamburský rodák mal síce horší začiatok stretnutia, prehrával 2:5, ale o deväť rokov staršieho súpera zdolal 7:6, 7:6.

Tretí nasadený Zverev zdolal turnajovú päťku Čiliča po boji za dve hodiny a šesť minút. Prvý tajbrejk mladý Nemec vyhral tesne 7:5, druhý hladko 7:1. Pripísal si tak 55. víťazstvo v sezóne, čo je najviac medzi všetkými hráčmi na ATP Tour.

Vlani bola výhra nad Čiličom pre Zvereva jediná v Londýne, vysoký Chorvát má pri štvrtej účasti na Turnaji majstrov výrazne negatívnu bilanciu 1:9.

„Bolo to na 100 percent vydreté víťazstvo. Som rád, že som napokon uspel, lebo takýto turnaj nechcete začať prehrou,“ citovala Zvereva agentúra DPA.

ATP Turnaj majstrov – skupina Gustava Kuertena

Novak Djokovič (1-Srb.) – John Isner (8-USA) 6:4, 6:3
Alexander Zverev (3-Nem.) – Marin Čilič (5-Chor.) 7:6 (5), 7:6 (1)

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Marin Čilič #Novak Djokovič #Turnaj majstrov #Alexander Zverev