Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pôjde cestou, ktorá ju urobí šťastnejšou. Šafářová v Austrálii ukončí kariéru

Česká tenistka Lucie Šafářová ukončí na januárovom grandslamovom turnaji Australian Open kariéru.

10.11.2018 13:54
Lucie Šafářová Foto: ,
Lucie Šafářová na US Open 2018.
debata (3)

Finalistka dvojhry na antukovom Roland Garros z roku 2015 to oznámila pred finále Fed Cupu v Prahe.

„Tenis stále milujem, bude mi chýbať, zostanem súčasťou jeho prostredia, ale chcela som skončiť pekne a teraz je ten čas,“ povedala na tlačovej konferencii.

„Moja kariéra bola krásna, som spokojná, čo som dosiahla, ale chcela by som skončiť v peknom a netrápiť sa na malých turnajoch. Viem, že na to zdravotne ani nemám.“

Tridsaťjedenročná brnianska rodáčka sa počas kariéry dostala až na piate miesto rebríčka vo dvojhre a v štvorhre bola vlani svetovou jednotkou.

Okrem finále French Open si zahrala v singli aj semifinále Wimbledonu 2014 a získala sedem titulov na WTA, ten posledný v apríli 2016 na antuke v Prahe. S Američankou Bethanie Mattekovou-Sandsovou vyhrali v štvorhre päť grandslamov.

Lucie Šafářová s Danielou Hantuchovou počas... Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Lucie Šafářová, Daniela Hantuchová Lucie Šafářová s Danielou Hantuchovou počas fedcupového žrebu v roku 2011.

„Čo môže tenista v kariére dosiahnuť, to som viac-menej dosiahla. Mohlo to byť ešte lepšie, ale môžem byť spokojná,“ povedala bronzová olympijská medailistka zo štvorhry na Hrách v Riu de Janeiro 2016, kde hrala s Barborou Strýcovou.

Štvornásobnú víťazku Fed Cupu však často obmedzovali zdravotné komplikácie. „Boli, samozrejme, z tenisu, stresu, ale predovšetkým z častého cestovania,“ uviedla. „Preto som sa rozhodla ísť inou cestou, ktorá ma urobí šťastnejšou.“

Keď po Melbourne odloží raketu, bude najskôr odpočívať. Má síce ponuky ďalej pracovať v tenise, napríklad robiť manažérku, ale oddych bude na prvom mieste.

„Mám zoznam vecí, ktoré by som chcela vidieť. Prešla som s tenisom veľa krajín, ale teraz by som ich chcela aj spoznať,“ povedala a spomenula napríklad Nový Zéland alebo Grand Canyon.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Australian Open #Lucie Šafářová