Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obhajkyňa skončila, Svitolinová: Proti Caroline musíte ísť na limit

Česká tenistka Karolína Plíšková zdolala v prvom štvrtkovom zápase bielej skupiny na MS WTA Tour v Singapure krajanku Petru Kvitovú v dvoch setoch 6:3, 6:4 a po roku sa opäť prebojovala do semifinále.

25.10.2018 12:20
Singapur WTA Tenis Biela Skupina Plíšková Foto: ,
Karolína Plíšková sa teší po výhre 6:3, 6:4 nad krajankou Petrou Kvitovou.
debata

O druhej postupujúcej sa rozhodlo v súboji medzi Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou a Dánkou Caroline Wozniackou. Obhajkyňa a druhá nasadená Wozniacka potrebovala na postup výhru v dvoch setoch, prvý vyhrala 7:5, ale druhý prehrala 5:7. Turnajová šestka Svitolinová si tak zaistila účasť v elitnom kvartete, duel napokon vyhrala 5:7, 7:5 a 6:3.

Víťazka MS WTA Tour z roku 2011 Kvitová hrala na podujatí šiestykrát v kariére a po tretí raz sa pre ňu turnaj skončil už po skupine. O šancu na postup prišla už po prvom sete zápasu s Plíškovou. V ňom bola príliš nervózna, často robila chyby a v druhom geme darovala krajanke servis troma dvojchybami.

Plíšková hrala naopak sústredene, po 10 minútach viedla 4:0 a 40:0 pri svojom podaní. Potom sa Kvitová zlepšila, znížila na 2:4, koncovka setu však patrila jej súperke. V druhom sete sa Kvitová viditeľne uvoľnila, dovolila si odvážnejšie údery a viedla 3:0 i 4:2.

Potom začala opäť kopiť chyby, Plíšková sa herne chytila a vývoj otočila. V závere vyhrala 12 zo 14 výmien a využila svoj druhý mečbal. Po troch prehrách zdolala Kvitovú prvýkrát v kariére na okruhu WTA.

„Nemôžem mať väčšiu radosť. Vždy ma (Kvitová) predtým na turnajoch zdolala, ale teraz som cítila, že mám šancu. Bol to náročný zápas, hrala som ale dobre a zvládla som to. Som rada, že som opäť v semifinále. Na trofej nemyslím, to je ešte ďaleko,“ uviedla Plíšková v prvom pozápasovom interview priamo na kurte.

Svitolinová s troma triumfami napokon vyhrala Bielu skupinu, hoci proti Dánke musela duel otočiť. Po prvom sete Wozniacka stále živila nádej na postup, ale v druhom sete hrala jej súperka agresívne a získala po ňom postup.

„Bol to úžasný zápas a tvrdý boj, pretože Caroline vás vždy prinúti vydať zo seba to najlepšie. Proti nej musíte atakovať vlastné limity,“ uviedla víťazka v rozhovore priamo na kurte."

Súperky Plíškovej a Svitolinovej budú známe až v piatok. Z červenej skupiny majú šancu postúpiť všetky štyri hráčky – Sloane Stephensová z USA, Nemka Angelique Kerberová, Holanďanka Kiki Bertensová i Japonka Naomi Osaková.

MS WTA Tour 2018 – biela skupina
Karolína Plíšková (7-ČR) – Petra Kvitová (4-ČR) 6:3, 6:4, Elina Svitolinová (6-Ukr.) – Caroline Wozniacka (2-Dán.) 5:7, 7:5, 6:3

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #MS WTA 2018