Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič kráča pevným krokom k postu jednotky. Vo svojej hre nevidí veľa slabín

Srbský tenista Novak Djokovič sa po nedeľňajšom triumfe na turnaji kategórie Masters 1000 v čínskom Šanghaji opäť priblížil k prvému miestu v rebríčku ATP.

15.10.2018 12:19
Novak Djokovič. Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (1)

Náskok aktuálneho lídra poradia Španiela Rafaela Nadala sa po víkende „scvrkol“ na 215 bodov. Tridsaťdvaročný Nadal zatiaľ naposledy nastúpil na súťažný zápas začiatkom septembra na grandslamovom US Open, v semifinále pre zranenie vzdal Argentínčanovi Del Potrovi. Následne sa odhlásil z turnajov v Pekingu a Šanghaji a jeho ďalší program nie je zatiaľ známy.

Zato Djokovič sa po víťazstve na tohtoročnom Wimbledone môže tešiť zo skvelej a najmä stabilnej formy. Po triumfe v Londýne zvíťazil prvýkrát v kariére v americkom Cincinnati a o mesiac neskôr tretíkrát zdvihol nad hlavu trofej pre víťaza US Open. Potom si doprial mesačnú pauzu, ale ani aktuálne v Číne nenechal nikoho na pochybách, že momentálne nemá nikto medzi mužmi lepšiu formu ako 31-ročný Srb. Na ceste za štvrtým kariérnym titulom v Šanghaji nestratil ani raz svoj servis, jeho súperi mali dovedna 47 možností.

„Je to fenomenálne. Som na to nesmierne hrdý,“ uviedol 14-násobný grandslamový víťaz Djokovič a dodal: „Uplynulé tri, štyri mesiace boli pre mňa neuveriteľné. Momentálne nevidím v mojej hre veľa slabín, najmä v Šanghaji všetko fungovalo perfektne. Čo sa týka úrovne môjho podania, bol to s určitosťou jeden z najlepších týždňov v mojej kariéry. Vedel som, že na tunajších rýchlych kurtoch potrebujem kvalitný prvý servis. Darilo sa mi na podaní v každom zápase, čo ma veľmi teší.“

Na konto si triumfom v Šanghaji pripísal už 32. trofej z turnajov prestížnej kategórie ATP Masters 1000. Už len jeden titul mu chýba, aby sa dotiahol na lídra historického poradia Rafaela Nadala. Štrnásťnásobný grandslamový víťaz Djokovič ťahá v súčasnosti šnúru 18 víťazstiev za sebou. Ak si súčasnú formu udrží do konca sezóny, stane sa piatykrát v kariére koncoročnou svetovou jednotkou.

Zdolaný finalista Chorvát Borna Čorič sa premiérovo v kariére dostal do finálového súboja o trofej z podujatia ATP Masters 1000. Ak by zvíťazil, stal by sa najmladším víťazom turnaja tejto kategórie. Napriek neúspechu v stretnutí proti Djokovičovi môže Čorič svoje účinkovanie v Šanghaji hodnotiť pozitívne. V semifinále zdolal druhýkrát v sezóne Švajčiara Rogera Federera a v najnovšom vydaní rebríčka ATP sa posunul na 13. miesto, ktoré predstavuje jeho kariérne maximum. „Myslím si, že som hral skutočne dobre a rovnako tak som sa cítil,“ skonštatoval po finále 21-ročný Čorič a dodal: „Som spokojný s mojimi výkonmi počas celého týždňa. Z tohto turnaj si musím odniesť iba pozitíva.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Borna Čorič