Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Pocta pre Novotnú. Dojatá Navrátilová odovzdala jej rodičom prsteň

Vlani zosnulej wimbledonskej víťazke Jane Novotnej sa dostalo pred finále pražského turnaja WTA ďalšej pocty.

05.05.2018 13:25
Martina Navrátilová, Jana Novotná Foto: ,
Martina Navrátilová (vľavo) s Janou Novotnou v júni 2010.
debata

Rodičia bývalej českej svetovej dvojky Libuše a František Novotní obdržali z rúk legendy Martiny Navrátilovej pamätný prsteň, ktorý dostáva každý tenista, ktorého uviedli do Siene slávy medzinárodnej federácie ITF.

Novotnú, ktorá zomrela v novembri v 49 rokoch na rakovinu, uviedli do Siene slávy v roku 2005. Ďalším ocenením je odovzdanie prsteňa.

„Odovzdáva sa pri zvláštnej príležitosti s najbližšími priateľmi. Mne ho odovzdala Chris Evertová a je mi veľkou cťou ho odovzdať rodičom a za účasti českého publika. Vážená pani Libuše a pán František, nepodarilo sa mi to dať Jane, ale teraz to dávam vám,“ povedala Navrátilová. Hlas sa jej pri tom triasol a oči mala plné sĺz.

„Sme tu, aby sme si pripomenuli výbornú legendu Janu Novotnú, ktorá navždy ostane v našej pamäti,“ povedala po česky prezidentka WTA Micky Lawlerová.

Fanúšikovia si uctili pamiatku wimbledonskej šampiónky z roku 1998, víťazky Fed Cupu aj turnaja majsteriek minútou ticha a dlhým potleskom. Na veľkoplošnej obrazovke sa premietali fotografie Novotnej dokumentujúce jej tenisové výhry i prehry.

„Je škoda, že sa toho hráč nedožije. Pocta sa robí, bohužiaľ, keď už tu nie je. Aspoň, že sa to podarilo takto,“ povedala Suková v Českej televízii a dodala: „Je potrebné mladej generácii pripomínať bývalých hráčov. Keď máte hviezdy zo svojej krajiny, môžete veriť, že aj vám sa to podarí. Vzory sú, mali sme ich a máme,“ povedala.

Už v piatok večer sa v Prahe uskutočnila každoročná večera legiend, na ktorej sa zišli bývalí aj súčasní hráči a rodičia Novotnej dostali pamätný obraz.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Navrátilová #Jana Novotná