Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Serena v prvom zápase po pôrode neuspela. Medzi hrami sa pýtala na dcéru

Serena Williamsová v prvom stretnutí po pôrode prehrala na exhibícii v Abú Zabí s lotyšskou tenistkou Jelenou Ostapenkovou 2:6, 6:3, 5:10.

30.12.2017 17:13
Serena Williamsová Foto: ,
Serena Williamsová rozdáva autogramy po návrate na dvorce v Abú Zabí.
debata

Tridsaťšesťročná Američanka, ktorá na začiatku septembra porodila dcéru Alexis Olympiu, chce po materskej pauze zaútočiť na Australian Open na ďalší grandslamový titul.

Williamsová naposledy hrala práve v Melbourne, kde v januári získala rekordný 23. grandslamový titul vo dvojhre. Neskôr vyšlo najavo, že v tom čase už bola tehotná. Po pôrode sa v novembri vydala za svojho partnera, internetového magnáta Alexisa Ohaniana.

Ostapenková tento rok prekvapivo triumfovala na Roland Garros a vo svetovom rebríčku sa vyšvihla až na siedmu pozíciu. Williamsová je v súčasnosti dvadsiata druhá.

Ich prvý vzájomný zápas začala lepšie Američanka, ale Ostapenková jej potom vzala trikrát podanie a úvodný set jasne ovládla. Williamsová neskôr hru vyrovnala, vďaka lepšiemu pohybu a úderom získala druhý set, ale v supertajbrejku jej nevyšiel začiatok a stratu 0:5 už nedohnala.

„Prvé zápasy po návrate sú vždy ťažké. Bola som trochu nervózna, musela som sa aj obrátiť na svoj tím a opýtať sa, či je Olympia v poriadku. Ale byť znovu na dvorci je skvelé, užila som si to,“ povedala Williamsová Eurosportu.

Williamsová s Ostapenkovou odohrali premiéru ženského tenisu v rámci exhibičného turnaja, ktorý hrajú v Abú Zabí muži od roku 2009. Vo finále sa stretnú Juhoafričan Kevin Anderson a Španiel Roberto Bautista.

debata chyba
Viac na túto tému: #Serena Williams #Jelena Ostapenková