Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legenda sa vracia. Mamička Serena si zahrá ešte tento rok proti Ostapenkovej

Dvadsaťtrinásobná tenisová grandslamová šampiónka Serena Williamssová sa v sobotu 30. decembra vráti na dvorce po pôrode dcérky.

25.12.2017 10:32
Serena Williamsová Foto: ,
Serena Williamsová.
debata (38)

V exhibičnom dueli na 10. ročníku turnaja Mubadala World Tennis Championship (MWTC), ktorý sa hrá od 28. do 30. decembra v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch, sa v posledný deň predstaví v súboji s tohtoročnou víťazkou French Open Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska. Bude to ich prvý vzájomný súboj a takisto prvý ženský duel na tomto turnaji určenom pre mužov.

Serena Williamsová pre tehotenstvo nehrala nikde od finálového triumfu nad staršou sestrou Venus na Australian Open v Melbourne v januári v tomto roku. „Teším sa, že sa na kurty po septembrovom narodení dcérky vrátim práve v Abú Zabí,“ uviedla vo vyhlásení 36-ročná americká tenistka.

Očakáva sa, že Williamsová nastúpi od 15. januára aj na Australian Open v Melbourne, kde sa pokúsi získať už svoj 24. grandslamový titul. Američanka ich má na konte rekordný počet, tohtoročným melbournským triumfom o jeden predstihla Nemku Steffi Grafovú.

„Som nadšená, že spolu so Serenou Williamsovou môžeme písať históriu, keďže budeme prvé ženy, ktoré si zahrajú na turnaji Mubadala World Tennis Championship v Abú Zabí. Predošlá sezóna mi vyšla skvele a už sa nemôžem dočkať vstupu do ďalšej práve na takomto úžasnom podujatí,“ vyhlásila Ostapenková, ktorá v roku 2017 získala na okruhu WTA dovedna dva tituly.

Serena Williamsová porodila 1. septembra dcérku Alexis Olympiu, otcom a od novembra aj manželom slávnej americkej tenistky je Alexis Ohanian.

38 debata chyba
Viac na túto tému: #Serena Williams #Jelena Ostapenková