Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Materské city prevládli nad tenisom. Azarenková dala prednosť súdnej sieni

Bieloruská tenistka Viktoria Azarenková sa napokon nevráti do súťažného diania na turnaji WTA International ASB Classic v novozélandskom Aucklande (1. - 6. januára 2018).

25.12.2017 09:08
Viktoria Azarenková Foto: ,
Radosť Viktorie Azarenkovej.
debata

Dvadsaťosemročná niekdajšia jednotka svetového rebríčka Azarenková, momentálne na 210. priečke v hodnotení, informovala organizátorov podujatia, že sa nezúčastní z osobných dôvodov.

Azarenková nehrala súťažne od tohtoročného Wimbledonu, kde 10. júla podľahla v 4. kole Rumunke Simone Halepovej. Tento rok odohrala iba šesť zápasov. Azarenková sa súdi so svojím expartnerom Billym McKeaguem o opatrovníctvo ročného syna Lea.

Po polročnej okolnosťami vynútenej odmlke sa chcela vrátiť do diania práve v Aucklande; mala hrať na základe voľnej karty. Rodáčka z Minska v auguste oznámila, že nebude hrať na vrcholných newyorských US Open.

V rámci jej právneho sporu s McKeaguem o potomka vydal súd predbežné opatrenie, podľa ktorého tenistka mohla opustiť Kaliforniu iba bez syna. Čelila teda akejsi „Sophiinej voľbe“ a materské city prevládli nad láskou k športu.

Platilo to aj v súvislosti s novembrovým finále Fed Cupu reprezentačných družstiev žien, v ktorom Bielorusky v Minsku podľahli Američankám 2:3. Dvojica sa rozišla v júli krátko po spomenutom Wimbledone.

Azarenková sa po decembrovom pôrode vrátila do akcie v polovici júna. Dostala voľnú kartu pre štart v hlavnej súťaži dvojhry na melbournských grandslamových Australian Open (15. – 28. januára 2018), o ktorú požiadala; je dvojnásobná víťazka podujatia (2012, 2013).

debata chyba
Viac na túto tému: #WTA #Viktoria Azarenková