Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Materské city prevládli nad tenisom. Azarenková dala prednosť súdnej sieni

Bieloruská tenistka Viktoria Azarenková sa napokon nevráti do súťažného diania na turnaji WTA International ASB Classic v novozélandskom Aucklande (1. - 6. januára 2018).

25.12.2017 09:08
Viktoria Azarenková Foto: ,
Radosť Viktorie Azarenkovej.
debata

Dvadsaťosemročná niekdajšia jednotka svetového rebríčka Azarenková, momentálne na 210. priečke v hodnotení, informovala organizátorov podujatia, že sa nezúčastní z osobných dôvodov.

Azarenková nehrala súťažne od tohtoročného Wimbledonu, kde 10. júla podľahla v 4. kole Rumunke Simone Halepovej. Tento rok odohrala iba šesť zápasov. Azarenková sa súdi so svojím expartnerom Billym McKeaguem o opatrovníctvo ročného syna Lea.

Po polročnej okolnosťami vynútenej odmlke sa chcela vrátiť do diania práve v Aucklande; mala hrať na základe voľnej karty. Rodáčka z Minska v auguste oznámila, že nebude hrať na vrcholných newyorských US Open.

V rámci jej právneho sporu s McKeaguem o potomka vydal súd predbežné opatrenie, podľa ktorého tenistka mohla opustiť Kaliforniu iba bez syna. Čelila teda akejsi „Sophiinej voľbe“ a materské city prevládli nad láskou k športu.

Platilo to aj v súvislosti s novembrovým finále Fed Cupu reprezentačných družstiev žien, v ktorom Bielorusky v Minsku podľahli Američankám 2:3. Dvojica sa rozišla v júli krátko po spomenutom Wimbledone.

Azarenková sa po decembrovom pôrode vrátila do akcie v polovici júna. Dostala voľnú kartu pre štart v hlavnej súťaži dvojhry na melbournských grandslamových Australian Open (15. – 28. januára 2018), o ktorú požiadala; je dvojnásobná víťazka podujatia (2012, 2013).

debata chyba
Viac na túto tému: #WTA #Viktoria Azarenková