Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tenisový sviatok odštartuje slovenským derby

Pri neúčasti Martina Kližana boli obaja v aktuálnej sezóne stabilnými členmi slovenského daviscupového tímu. Cestovali do Maďarska i do Austrálie. Tešili sa spolu i smútili. Rovnaké emócie si zopakujú - prežijú ich však rôzne. Po vzájomnom zápase.

07.11.2016 10:00
Jozef Kovalík Foto:
Jozef Kovalík.
debata

Ako v predošlých šestnástich sezónach, aj v závere tejto otvára svoje brány najväčší tenisový turnaj na Slovensku – Slovak Open. Hneď v jeho úvodnom kole, ktoré sa začína v pondelok, čaká na fanúšikov atraktívne derby. Sily si v ňom zmerajú kolegovia z reprezentácie – Jozef Kovalík a Norbert Gombos.

Na profiokruhu sa stretnú po štvrtý raz. V predošlých troch prípadoch uspel Gombos. Rebríčkové postavenie však favorizuje Kovalíka, ktorému patrí 120. priečka (o 42 miest vyššie ako jeho súper).

Okrem nich sa v bratislavskom Národnom tenisovom centre predstavia aj ďalší domáci hráči (až na Kližana kompletná slovenská špička). Najvyššie nasadeným spomedzi nich je Lukáš Lacko – jediný dvojnásobný víťaz turnaja. „Doma sa mu zvykne dariť. Veríme, že aj tentoraz to dotiahne ďaleko,“ hovorí Igor Moška, generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu a riaditeľ podujatia.

Napokon, Lacko nechýbal v predošlých troch ročníkoch dva razy vo finále. Vlani nestačil po veľkej dráme na Bielorusa Jegora Gerasimova, ktorý obhajuje titul v Bratislave aj tento rok. Nasadenou jednotkou však nie je. Tú má za menom Nemec Florian Mayer. K ďalším zaujímavým hráčom patria Ukrajinec Iľja Marčenko, Čech Lukáš Rosol či ďalší z Nemcov Jan-Lennard Struff.

Turnaj v Bratislave má zaujímavú históriu. V menoslove víťazov nájdeme mená ako Karol Kučera, Dominik Hrbatý či Martin Kližan. V dávnejšej minulosti sa na ňom predstavili aj súčasné esá svetového tenisu – na čele s druhým hráčom renkingu Novakom Djokovičom, Argentínčanom Juanom Martínom Del Potrom či Čechom Tomášom Berdychom.

Na Slovak Open môžu fanúšikovia zavítať do NTC počas celého týždna. Cez víkend vyvrcholí záverečnými súbojmi – sobotňajšími semifinálovými a nedeľňajším finále. Dotácia turnaja je 85-tisíc eur. Vstupné je 5 eur.

Popri mužoch sa v NTC predstavia aj ženy. Tie si zahrajú o titul na 25-tisícovom Slovak Indoor.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovak Open #Norbert Gombos #Jozef Kovalík