Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Leicester či Island. Pod senzáciu sa podpísal i Djokovič

Každá séria sa raz skončí. Ale aj táto? A práve teraz? Je to vôbec možné? Otázky, ktoré si v sobotu kládli tisíce tenisových fanúšikov. Dôvod? S Wimbledonom sa senzačne rozlúčil Novak Djokovič.

03.07.2016 13:17
Djokovič Querrey Wimbledon 2016 Foto: ,
Novak Djokovič (vpravo) gratuluje svojmu premožiteľovi Samovi Querreymu.
debata (1)

Slepá veverička s orieškom

Obhajca titul, najväčší favorit na zisk ďalšieho, tenista, ktorý na grandslamových turnajoch ťahal šnúru tridsiatich víťazných zápasov. Suverén, hrdina, svetová superhviezda. „Zdá sa, že tento rok praje outsiderom. Premier League vyhrá tím, na ktorý bol pred štartom súťaže šialený kurz 5000:1. Mužstvo, ktoré nedokázalo na majstrovstvách sveta v ragby vyhrať zápas dlhých 24 rokov, zrazu zdolá dvojnásobného šampióna. Futbalisti, ktorých vedie zubár, si poradia s krajinou, ktorej populácia je 200-násobne väčšia,“ píše BBC.

Britskí novinári poukazovali na futbalistov Leicestru, ragbistov Japonska, ktorí vyhrali nad Juhoafričanmi a Island, ktorý si poradil s Anglickom. „A teraz toto. Najdominantnejší tenista posledného polstoročia, víťaz predošlých dvoch wimbledonských turnajov, prehrá so súperom, ktorý na predošlých dvoch grandslamoch zakaždým zlyhal v úvodnom kole. Neuveriteľné,“ dodáva s nepochopením vzniknutej situácie autor článku.

„Vidíte. Aj také veci sa stávajú. Niekedy aj slepá veverička nájde oriešok,“ vraví Craig Boynton, tréner Sama Querreyho. Takmer dvojmetrový (bez 2 centimetrov) Američan sa postaral o to, že svetová jednotka s istotou nenaplní svoj veľký cieľ – zisk sezónneho Grand Slamu. „Je neuveriteľné, čo som dokázal. Veď som zdolal Novaka Djokoviča. Navyše, tu, vo Wimbledone, na najväčšom turnaji sveta. Momentálne som v extáze, vskutku prešťastný,“ vravel po poslednej výmene 41. hráč renkingu ATP. So Srbom si poradil po druhý raz v kariére – z desiatich pokusov.

Dážď, súper, zranenie (?)

Zdá sa, že Querrey, ktorý v zápase zaznamenal 31 es, sa lepšie vyrovnal s podmienkami, ktoré panujú už niekoľko dní vo Wimbledone. Pre daždivé počasie museli tenisti niekoľkokrát odbehnúť z kurtu do šatne. Keď sa počasie umúdrilo, ponáhľali sa späť. „Nesmierne nás to hnevalo. A určite aj divákov. Popasovať sme sa s tým museli obaja,“ nehľadal zbytočné výhovorky Djokovič. „Súper ma skrátka pretlačil. Jeho podanie bolo skvelé. Musím mu zagratulovať k víťazstvu,“ dodal férovo. Pre zverenca Mariána Vajdu a Borisa Beckera je prehra v treťom kole obrovským sklamaním. Zdá sa však, že v sobotu nemusel čeliť len dobre pripravenému súperovi, nástrahám počasia, ale bojovať musel aj so zranením.

„Momentálne nie je správny čas ani miesto, aby sme o tom hovorili. Sam bol skrátka lepší a zaslúžene zvíťazil,“ odvetil na jednu z novinárskych otázok dvanásťnásobný grandslamový šampión. Napriek tomu, že z Londýna sa porúčal neobvykle skoro, odmietol smútiť. „Mám rodinu, krásny život, ktorý sa netýka len tenisu. Mimochodom, na ten teraz nechcem niekoľko dní ani len pomyslieť,“ lúčil sa na tlačovej besede.

Nik nepochybuje o tom, že už na najbližší turnaj príde Djokovič stopercentne pripravený. A v pozícii jednoznačného favorita. Napokon, tak, ako sa na jedného z najlepších tenistov histórie patrí.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Sam Querrey #Wimbledon 2016