Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Juríková senzačne získala singlový titul v Přerove

Slovenská tenistka Lenka Juríková sa stala víťazkou dvojhry na turnaji ITF v českom Přerove (dotácia 10 000 USD, antuka vonku).

18.06.2016 16:40
lenka juríková, antuka, Foto:
Slovenská tenistka Lenka Juríková.
debata

Vo finále si turnajová trojka Juríková poradila s ukrajinskou kvalifikantkou Anastasiou Zarickou za 98 minút 6:2, 6:4 a získala siedmy singlový titul na okruhu ITF.

Víťazka premenila 5 z 8 brejkových príležitostí, jej súperka „spáchala“ 8 dvojchýb. Dvadsaťpäťročná Juríková pred turnajom figurovala na 506. priečke v renkingu, v minulosti jej patrilo aj 196. miesto. Členka TC Empire Trnava Juríková má zázemie v bratislavskej Akadémii Love4Tennis a jej trénermi sú Peter Jurík a Michal Milko.

Dvojhra – finále:

Lenka Juríková (SR-3) – Anastasia Zarická (Ukr.) 6:2, 6:4

"Ani vo sne som nečakala, že by som tento turnaj mohla vyhrať. Veď moje tréningy v ostatných troch týždňoch boli veľmi slabé. Netrénovala som často. Chcela som ukončiť štátnice a plne som sa im venovala, čo sa aj odzrkadlilo. Potom som zase ochorela, čiže trénovanie sa opäť nekonalo,“ povedala pre www.love4tennis.sk o poslednom období Lenka.

Zhodnotila aj niektoré zápasy na přerovskom turnaji. „Celý turnaj mi nesedeli loptičky pri podaní a môj druhý servis bol veľmi neistý. Včera s Jankou Jablonovskou to bolo v semifinále z oboch strán veľmi nervózne. Až počas dnešného finále som začala hrať svoju aktívnu hru, najmä z bekhendu, čo sa mi dnes vyplatilo.“

debata chyba
Viac na túto tému: #ITF #Lenka Juríková