Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Paríži ju už zdolala. Španielka si trúfa na Serenu

Po kurte sa pohybovala ťažkopádne. Z jej tváre trčala únava. Po nejednom nepresnom údere len bezmocne hľadela na loptičku, zúfalo sa opierala o raketu.

03.06.2016 14:47 , aktualizované: 15:04
Garbine Muguruzová-Blancová Foto: ,
Garbine Muguruzová-Blancová.
debata

Keď však hlavný rozhodca zahlásil hra, set, zápas, vyslovil jej meno, zdvihla ruky nad hlavu a tešila sa z ďalšieho víťazstva.

Pohľad na Serenu Williamsovú v piatok opäť neveštil nič dobré. Minimálne pre fanúšikov americkej tenistky. Svetová jednotka pôsobila v semifinále Roland Garros, v ktorom čelila nenasadenej Holanďanke Kiki Bertensovej, zničene. Akoby v úvodnom sete nemala o tenis ani záujem a radšej by sa videla v posteli.

V najdôležitejších momentoch však prepla na vyššie obrátky a nádeje outsiderky v okamihu znížila na minimum. A po dramatickom priebehu si vybojovala miestenku vo finále druhého grandslamového turnaja sezóny.

„Nebol to veru jednoduchý zápas. Musela som zabrať naplno. Kiki hrala skvele a zaslúži si obrovský potlesk,“ vravela Williamsová vo francúzštine.

Obhajkyňa titulu sa najmä v úvodnom sete natrápila. V tajbrejku čelila setbalu súperky – pri jej podaní. A teda aj reálnemu ohrozeniu. Aj preto netajila radosť, keď si prvé dejstvo uchmatla pre seba. Po víťaznom forhende si schuti zakričala. Napriek tomu, že štatistika jej dodávala sebavedomie. Zakaždým, keď išla v aktuálnej sezóne do tajbrejku, tešila sa z víťazstva. Po včerajšku má bilanciu v skrátených hrách 7:0.

Emóciami nešetrila Serena ani po záverečnej výmene. Zhlboka si vydýchla, viditeľne jej odľahlo.

V sobotňajšom finále sa Williamsová stretne s Garbine Muguruzovou. Španielka si poľahky poradila s Austrálčankou Samanthou Stosurovou. O trofej z turnaja veľkej štvorky si zahrá po druhý raz v kariére. Vlani na ňu siahala vo Wimbledone. Neobral ju o ňu nik iný, ako Serena. „Aj teraz sa musím naplno skoncentrovať. Útočím tu na rekord. Verím, že mi pomôže aj publikum,“ uviedla Williamsová.

Zaujímavosťou je, že obe súperky sa dosiaľ stretli štyrikrát, zakaždým na grandslamovom turnaji. Svetová štvorka uspela len raz. No pozor! Američanku zdolala práve na parížskej antuke. Stalo sa tak predvlani vo štvrtom kole.

Ak by zvíťazila Muguruzová aj po druhý raz, zaznamenala by najväčší úspech v kariére, ktorým by bola premiérová grandslamová trofej. Serena zabojuje už o svoju 22. Ak uspeje, dostihne v historickom rebríčku Nemku Steffi Grafovú a len na rozdiel dvoch triumfov sa priblíži k líderke poradia – Austrálčanke Margaret Courtovej.

Dvojhra žien – semifinále:
Serena Williamsová (USA-1) – Kiki Bertensová (Hol.) 7:6 (7), 6:4 za 98 minút
Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-4) – Samantha Stosurová (Aus.-21) 6:2, 6:4 za 76 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Samantha Stosurová #Serena Williams #Garbine Muguruzová-Blancová #Roland Garros 2016