Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bertensová v 1. kole vyradila víťazku Australian Open

Nemecká tenistka Angelique Kerberová na Roland Garros 2016 nenadviaže na svoj triumf z januárových rovnako hodnotných melbournských Australian Open.

24.05.2016 16:38
Kiki Bertensová Foto: ,
Kiki Bertensová.
debata

Trojka svetového rebríčka WTA prehrala v utorok už v 1. kole dvojhry žien na parížskej grandslamovej antuke s Kiki Bertensovou 2:6, 6:3, 3:6. Holanďanka potvrdila výbornú formu: minulý týždeň sa ako kvalifikantka radovala z titulu na prípravnom podujatí v Norimbergu (k tomu pridala deblovú trofej po boku Švédky Johanny Larssonovej).

Dvadsaťštyriročná 58. žena renkingu Bertensová sa vo štvrtok pokúsi o svoj deviaty zápasový úspech v singli v rade, a to proti talianskej rovesníčke Camile Giorgiovej (44.), s ktorou vlani v semifinále na tráve v Hertogenboschi prehrala 2:6, 4:6. Zverenkyňa Raemona Sluitera Bertensová bola v sezóne 2014 v osemfi­nálovom 4. kole medzinárodných otvorených majstrovstiev Francúzska, čo je pre ňu aj absolútny osobný rekord na Majors. Kerberovej sa revanšovala za marcové Miami, kde pri skóre 6:1, 2:6, 0:3 odstúpila. V Norimbergu zdolala aj Talianku Robertu Vinciovú, čo bol jej prvý úspech proti niektorej členke Top 10. Teraz pridala druhý.

O štyri roky od premožiteľky skúsenejšia ľaváčka Kerberová sa lúči v 1. kole na Majors prvý raz od vlaňajších AO, priamo vo francúzskej metropole premiérovo od sezóny 2011. Druhý raz za tri roky sa stalo, že hrdinka z južnej pologule neprešla v Paríži 1. kolom: v sezóne 2014 sa to stalo Číňanke Na Li. Nemka minulý týždeň zrušila svoj štart v spomenutom Norimbergu pre problémy s ramenom, teraz si ho počas duelu nechala ošetriť.

„Prišla som sem so zámerom brať to kolo za kolom. Vedela som, že od úvodu treba predvádzať najlepší tenis, pretože v súčasnosti už je každá súperka náročná. Usilovala som sa, ale dnes to nebol môj deň. Bojovala som aj v tom treťom sete. Žiaľ, Bertensová si v dôležitých okamihoch počínala pridobre,“ povedala Kerberová podľa internetovej stránky Tenisovej asociácie žien (WTA).

Dvojhra žien – 1. kolo:
Kiki Bertensová (Hol.) – Angelique Kerberová (Nem.-3) 6:2, 3:6, 6:3

debata chyba
Viac na túto tému: #Kiki Bertensová #Angelique Kerberová #Roland Garros 2016